Εξόρμηση ΕΡΩ Χαλκιδικής

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, μέλη και φίλοι της ΕΡω από την Χαλκιδική ξεκινήσαμε από την Ιερισσό με προορισμό το λιμάνι της Κεραμωτής, όπου συναντήσαμε μέλη της ομάδας ΕΡω της Κομοτηνής. Συνεχίσαμε όλοι μαζί, και αφού βγήκαμε στον Λιμένα της Θάσου κατευθυνθήκαμε προς την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου, μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους. Αφού μας υποδέχθηκαν οι μοναχές, περάσαμε στο καθολικό της Μονής για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, καθώς και το τεμάχιο ενός εκ των Τιμίων Ήλων του Χριστού. Έπειτα, έχοντας πλέον μαζί μας και αδελφούς από την ομάδα ΕΡω της Θάσου, ο πνευματικός της Μονής π. Συμεών Φιλοθεΐτης μας μίλησε στο αρχονταρίκι για το ιστορικό της Ιεράς Μονής και του αγιάσματος του Αρχαγγέλου, καθώς και για το στάδιο του αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η φιλοξενία συνεχίστηκε στην τράπεζα της Μονής, όπου μας παρατέθηκε πλούσιο γεύμα, κι έπειτα, αποχαιρετώντας ευγνώμονες τις μοναχές και τους φίλους της ΕΡω, περάσαμε και πάλι μέσω Λιμένα στην Κεραμωτή.

Από εκεί, μεταβήκαμε αρχικά στην Νέα Καρβάλη, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, κι έπειτα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως στο χωριό Ταξιάρχες (Σίψα) της Δράμας, για την ακολουθία του εσπερινού, όπου προσκυνήσαμε τα ιερά λείψανα του κτίτορα της Μονής Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη. Έπειτα προσκυνήσαμε στο παλιό καθολικό της Μονής, καθώς και στο κελλάκι του Αγίου, μαζί με μέλη της ΕΡω από την Δράμα και την Καβάλα. Μετά, μας παρατέθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι, όπου μας έγινε μια σύντομη παρουσίαση του βίου του Αγίου Γεωργίου. Τέλος, πλήρεις ευλογιών και χαράς πνευματικής, αναχωρήσαμε για τις βάσεις μας, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον “Καλή Σαρακοστή”.

Ευχαριστούμε θερμά τις αδελφότητες των δύο Μονών για την φιλοξενία και τις ευλογίες, και όλους τους αδελφούς και τον καθένα ιδιαιτέρως για την ξεχωριστή αυτή συνάντηση, με προσμονή για τις επόμενες συναντήσεις, συν Θεώ!