Τέλεση Αρτοκλασίας απο την Ε.ΡΩ. στην Καβάλα την Κυριακή των 318 Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  εορτή Των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής συνόδου, μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσυνης από την Καβάλα και την Δράμα συναντηθήκαμε και Λειτουργηθήκαμε σε Ιερό Ναό της ευρύτερης περιοχής  της Καβάλας.

Κατά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας , σωτηρίας ,ενισχύσεων  των μελών, των συνεργατών , φίλων της Ενωμένης Ρωμηοσυνης και της ευοδόσεως των σκοπών της  προσπάθειάς μας.

Ακολούθησε στην αίθουσα του Ιερού Ναού δεξίωση για τους πολυπληθής φίλους της Ε.ρω.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από εφημέριο του Ιερού Ναού, από τον Κ’ λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου: “περί δόγματος και καταστάσεως  επισκόπων”.

Στην συνάντηση αυτή, υπήρξε ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Ε.ρω. στην Καβάλα  για την αγορά έκτασης μεγαλύτερης  των 100 στρεμμάτων πλησίον των Μετεώρων και την δημιουργία συν Θεώ και την βοήθεια όλων μας , ενός  παραδοσιακού οικισμού με τις  απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις για διαμονή ,φιλοξενία ,ομιλίες διοικητικά συμβούλια και γενικές συνελεύσεις.
Σε όλους δόθηκε  και το έγγραφο  που αναφέρει την  σημαντική αυτή ανακοίνωση περί του δημιουργίας του παραδοσιακού οικισμού.

Ευχαριστούμε τον εφημέριο του Ιερού Ναού για την αγάπη του και την αμέριστη στήριξη που παρέχει στην προσπάθειά μας, τους αδελφούς που παρευρέθησαν  μαζί μας, όσους  ήθελαν να παρευρεθούν ,αλλά δεν μπόρεσαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας , καθώς και τους αδελφούς μας που παρευρέθησαν για πρώτη φορά μαζί μας  και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την προσπάθειά μας .

Στους νέους, δόθηκε δωρεάν το  περιοδικό των εκδόσεων μας “Ρωμνιός  τεύχος 34 το οποίο περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο ” Βίος γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου ” του Ιερομονάχου Ισαάκ  που αναφέρονται στην παιδική ηλικία του γέροντα και στη βοήθεια προς τους νέους .
Στους  μεγαλύτερους δόθηκε το περιοδικό μας Ε.ρω.  τεύχος 58 με αναφορά στο εκδοτικό του σημείωμα  ” περί ελπίδος”.

Προσδοκούμε με χαρά και ελπίδα σε  νέες συναντήσεις κάτω από την σκέπη και την ευλογία της εκκλησία μας .