Συνάντηση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Μυτιλήνη

Προσκύνημα – εκδήλωση της ΕΡΩ Μυτιλήνης στο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου στο Αμπελικό Λέσβου (ΦΩΤΟ).

Μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας (λόγω καραντίνας) τα μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Μυτιλήνης, συναντηθήκαμε την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Αμπελικό Λέσβου, όπου γιορτάσαμε και εφέτος της μνήμη του προστάτη και Σωματείου Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Η εκδήλωση άρχισε στις 7.00 το απόγευμα στο όμορφο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου με το πανηγυρικό εσπερινό επί τη μνήμη του Οσίου.

Μετά τον εσπερινό, ακολούθησε εμπνευσμένη ομιλία του κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη, γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, για τη ζωή του Οσίου Παϊσίου, με έμφαση στην πίστη του Οσίου στην αντιμετώπιση των πειρασμών, σε αντιπαράθεση με την  «απιστία» που μας χαρακτηρίζει σήμερα στην  αντιμετώπιση της «πανδημίας» και των θλίψεων εν γένει στη ζωή μας.

Στο τέλος , ακολούθησε κέρασμα από τους συνεργάτες του π. Ευστρατίου Κακάμπουρα της ενορία του Αγίου Νικολάου Αμπελικού Λέσβου, διανομή έντυπου και ψηφιακού υλικού από τις εκδόσεις της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, αλλά και φιλικές –  συντροφικές συζητήσεις μεταξύ των μελών και φίλων για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον π. Ευστράτιο για την όμορφη φιλοξενία που επεφύλαξε στο Σωματείο μας στο γραφικό χωριό του. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον κ.  Παναγιώτη Τσαγκάρη για τη όμορφη του παρουσίαση.

Ευχόμαστε ο Όσιος να ευλογεί όλους μας και να μας ενδυναμώνει να ξεπερνούμε σύμφωνα με το θέλημα Του Κυρίου τις προκλήσεις που μας βάζει η εποχή μας.