Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο Σάββατο 15-11-2019

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων (ΠΕΘ), διοργανώνει Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο, υπὸ την Αιγίδα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 15 – 16 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52 Αθήνα), με θέμα: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εισηγητές από τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Αμερική και την Ελλάδα, τιμώντας δύο από τους κορυφαίους ορθόδοξους Θεολόγους του 20ού αι., σαράντα (40) έτη μετά την εις Κύριον εκδημία τους (†1979).

Το Συνέδριο θα κληθούν να τιμήσουν, με την παρουσία τους, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και άπαντες οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κύπρου και της Κρήτης, εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού χώρου, οι Θεολόγοι της Ελλάδας καθώς και εκπρόσωποι των Θεολογικών Συνδέσμων της Κύπρου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων χορήγησε άδεια για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

afisa theologiko synedrio TELIKH-1
programma theologiko synedrio TELIKO
prosklisi theologiko synedrio TELIKH-3

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα