ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 8-2-2020

Στά πλαίσια τῶν “ΦΩΤΊΩΝ 2020”*, ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος, ἡ «Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη» συνδιοργανώνει ἐκδήλωση μέ τόν Σύλλογο Ἱεροψαλτῶν Πιερίας «Ὅσιος Διονύσιος», τή Σχολή Βυζαντινῆς Μουσικῆς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τόν βυζαντινό χορό τῆς Γ. Ε. Χ. Α. Κατερίνης «Βυζαντινοί Μελωδοί» καί τό Μουσικό Σχολεῖο μέ θέμα

«Βυζαντινή Ἐκκλησιαστική Μουσική: Ἀπό τή θεωρία στήν πράξη – Κοινωνικά Παλαιῶν Διδασκάλων».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

· Χαιρετισμός εκ μέρους της Ε. Ρω. από το μέλος της κ. Γεώργιο Σιδηρόπουλο, φιλόλογο.

· Ύμνοι από τον βυζαντινό χορό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους & Κατερίνης με χοράρχη τον κ. Μανούση Δημήτριο, πρωτοψάλτη και διευθυντή της Σχολής.

· Εισήγηση με θέμα: «Η προσευχή στην ψαλτική τέχνη», από τον κ. Μανούση Δημήτριο, καθηγητή και πρωτοψάλτη.

· Ύμνοι από τον Βυζαντινό Χορό του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με χοράρχη τον κ. Φακαλή Νικόλαο, καθηγητή Μουσικού Σχολείου και πρωτοψάλτη.

· Εισήγηση με θέμα: «Ιστορία του κοινωνικού – κοινωνικά παλαιών διδασκάλων» από τον κ. Ξάφη Νικόλαο, πρωτοψάλτη και καθηγητή βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

· Ύμνοι από τους «Βυζαντινούς Μελωδούς» της Γ. Ε. Χ. Α. Κατερίνης με χοράρχη τον κ. Μαρινόπουλο Κωνσταντίνο, φιλόλογο και πρωτοψάλτη.

· Εισήγηση με θέμα: «Η Βυζαντινή Μουσική ως μέσο παιδείας και προσέγγισης της Ορθόδοξης Πίστης μας» από τον κ. Στέργιο Μπούγια, θεολόγο και ιεροψάλτη.

· Ύμνοι από τον Βυζαντινό χορό του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» με χοράρχη τον κ. Καραμούζα Δημήτριο, Διευθυντή 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και πρωτοψάλτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» στις 7:00 μ.μ.

* Τα «ΦΏΤΙΑ» είναι λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μ. Κίτρους με αφορμή τη μνήμη του προστάτου του Κέντρου Αγίου Φωτίου.