Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Τζεβελέκας

Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Τζεβελέκας, ο αγαπητός μας π. Δωρόθεος, πνευματικός και στήριγμα τόσων πολλών ανθρώπων όπου γης, εκοιμήθη σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 26-4-2021. 

Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας Τρικάλων όπου εγκαταβιούσε τα τελευταία χρόνια, είχε δημιουργήσει έναν πνευματικό πυρήνα με παγκόσμια κυριολεκτικά εμβέλεια. Ακόμη και στις χαλεπές ημέρες που βιώνουμε, οι θύρες του Ιερού Ναού και το Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής ήταν πάντοτε ανοιχτές για όλους, χάρη στην αυτοθυσιαστική αγάπη του π. Δωροθέου και τον θείο ζήλο του.  Μέσα από τα βιβλία του και τις καταγεγραμμένες ομιλίες του η μνήμη του θα είναι πάντοτε μαζί μας, νυν και εις τους αιώνας. Με ευγνωμοσύνη για ό,τι μας πρόσφερες και χαρμολύπη για την εκδημία σου δοξάζουμε τον Κύριο και ομοθύμως ευχόμαστε:

Καλόν Παράδεισο Πάτερ Δωρόθεε! Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε!

 

Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων προς ενημέρωση σχετικά με την νεκρώσιμη ακολουθία του:

Ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων ότι, εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Τζεβελέκας. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του μακαριστού πλέον Αρχιμανδρίτου, θα τελεσθεί την Μ. Τρίτη στις 10.30 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά της COVID-19. Επισημαίνεται ότι, κατά την διάρκεια της ακολουθίας, εντός του Ιερού Ναού θα ευρίσκεται μόνον ο Σεβασμιώταστος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και οι εντεταλμένοι Ιερείς, λόγω των ως άνω αναφερομένων μέτρων προστασίας.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΡΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ