ΤΡΙΠΟΛΗ: ΕΠΤΑ ΤΟΝΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

PATATES

 

«Ανάσα» στους οικονομικά αδύναμους κι αναξιοπαθούντες

Επτά τόνους πατάτας, που παρήγαγε η ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, από τα κτήματα της ιεράς Μονής Αγ. Νικόλαου Σίντζας στο Λεωνίδιο, θα διατεθούν στα ιδρύματα της Μητροπόλεως και σε οικονομικά αδύναμους και άπορους πολίτες, μέσω των φιλανθρωπικών δομών που έχει συστήσει η Μητρόπολη με την επωνυμία «το καλάθι του φτωχού αδελφού».

Με εντολή του μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, τον περασμένο Μάρτιο, φυτεύτηκαν σε κτήμα του μοναστηριού Αγίου Νικολάου Σίντζας, στο Λεωνίδιο πέντε στρέμματα με πατάτα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο σεβασμιώτατος φρόντισε για το πότισμα του κτήματος, ενώ η λίπανση της πατάτας έγινε μόνο από κοπριά που είχε συλλεχθεί την προηγούμενη χρονιά από κοντινούς στάβλους.

Οι πατάτες καλλιεργήθηκαν βιολογικά και χθες ιερείς και εθελοντές πολίτες από την ευρύτερη περιοχή προχώρησαν σε συγκομιδή, που αποδείχτηκε ιδιαιτέρως ικανοποιητική, αφού συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από επτά τόνους πατάτα.

Οι πατάτες που συγκεντρώθηκαν, όπως επισημαίνεται από την Μητρόπολη, θα διανεμηθούν στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως, στα γηροκομεία, τον Οίκο Τυφλών Τριπόλεως, τις Ιερές Μονές και μέσω των φιλανθρωπικών προγράμματα της Μητροπόλεως, τόσο στο Λεωνίδιο, όσο και στην Τρίπολη, για να προσφερθούν στους οικονομικά αδύναμους κι αναξιοπαθούντες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ