ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ερευνήτρια από την Πέλλα αναδείχθηκε ΄΄Γυναίκα της χρονιάς΄΄

σε διεθνή διαγωνισμό


Η ερευνήτρια και συνιδρυτής του start-up Transplants without Donors Ελένη Αντωνιάδου, η μητέρα της οποίας κατάγεται από την Πέλλα και συγκεκριμένα το Λιπαρό Σκύδρας, κατέκτησε το βραβείο Woman of the Year στα “2013 FDM Everywoman In Technology Awards”, που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο.

H κ. Αντωνιάδου διεξάγει έρευνα σχετικά με την ενεργοποίηση των ιστών και την αναγεννητική ιατρική. Η εταιρεία που έχει ιδρύσει έχει ως στόχο “να προσφέρει τεχνητά όργανα ως σωτήρια εναλλακτική θεραπεία, αλλά και παράλληλα να βάλει τέλος στην παράνομη διακίνηση οργάνων που αυξάνεται στις αναπτυσσόμενες χώρες”. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιομηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα “The Lemelson-MIT” που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους.

Το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα.

Περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, “προσπαθώντας να κάνει πραγματικότητα την επιστημονική φαντασία”, όπως αναφέρει η ίδια στο προφίλ της.

 

http://www.karatzova.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16607:-q-q-&catid=52:2011-08-17-18-41-10&Itemid=126