Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη από την Κρύα Βρύση σε προσκυνηματική εκδρομή στην Καλαμπάκα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης από την Κρύα Βρύση μαζί με την ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Κρύας Βρύσης πραγματοποιήσαμε μονοήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Καλαμπάκα.

Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας ήταν η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων. Εκεί μας υποδέχθηκαν αδελφές της μονής και έπειτα ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του μοναστηριού με αναφορά στο ιστορικό της μονής. Είχαμε, μάλιστα, την ευλογία να μεταβούμε στο καθολικό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου φυλάσσεται η τίμια κάρα του Αγίου, την οποία και προσκυνήσαμε. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μοναχής Θεοτέκνης, Αγιοστεφανίτισσας, η χαριτόβρυτη κάρα του Αγίου Χαραλάμπους δωρήθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου από τον άρχοντα της Ουγγροβλαχίας Δραγομίρ κατά τον 15ο αιώνα και έκτοτε φυλάσσεται ευλαβικά και έχει τελέσει πλήθος θαυμάτων όχι μόνο στο μοναστήρι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρεται ενδεικτικά η θαυματουργική παρέμβαση του Αγίου τον προηγούμενο αιώνα, όταν στο χωριό Αύρα Καλαμπάκας είχε ξεσπάσει θανατηφόρος λοιμώδης νόσος στην οποία 50 μικρά παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε λίγες ημέρες. Οι κάτοικοι του χωριού με βαθιά πίστη έφεραν τότε την κάρα του Αγίου Χαραλάμπους από τη μονή Αγίου Στεφάνου και αμέσως το θανατικό σταμάτησε. Έτσι, θυμηθήκαμε τη δύναμη που έχει η πίστη μας, η οποία μπορεί να λύσει με θαυματουργικό τρόπο τα προβλήματά μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα. Εκεί μας επισκέφτηκε και μας καλωσόρισε ολόκληρη η ομάδα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Καλαμπάκα, και έμεινε για να συμφάγει μαζί μας. Ο αδελφός μας Απόστολος μας καλωσόρισε εκ μέρους της ομάδας, απεύθυνε ένθερμο χαιρετισμό και μας είπε λίγα λόγια από καρδιάς για την προσπάθεια της Ε.ΡΩ, τονίζοντας χαρακτηριστικά το πνεύμα της ενότητας και της αγάπης που θα πρέπει να έχουμε μεταξύ μας. Αφού ολοκληρώσαμε το αντάμωμά μας και βγήκαμε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους αδελφούς μας από την Καλαμπάκα προετοιμαστήκαμε για τον επόμενο προορισμό μας.

Επόμενος σταθμός στο προσκύνημά μας η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας. Αφού προσκυνήσαμε, μας υποδέχτηκε η γερόντισσα της μονής η οποία με πολύ προθυμία μας ξενάγησε και έπειτα αποχωρίσαμε με τελευταίο μας προορισμό τα Τρίκαλα.

Εκεί, μας περίμενε ο Δήμος Θανάσουλας, μέλος του Δ.Σ του σωματείου, ο οποίος μας καλωσόρισε και μας απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό. Αφού απολαύσαμε τον καφέ μας στον πεζόδρομο τον Τρικάλων και ακούσαμε εποικοδομητικά λόγια από τον κ. Θανάσουλα για το πνεύμα της Ρωμηοσύνης και της ενότητας πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την Κρύα Βρύση γεμάτοι ψυχική και πνευματική ωφέλεια.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, εκ μέρους της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, έγινε δωρεά στην ενορία πέντε αντιγράφων βιβλίου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από τις εκδόσεις της. Τα αντίγραφα αυτά μπήκαν σε μία λαχειοφόρο αγορά, η οποία έγινε μέσα στο λεωφορείο. Τα έσοδα από τη λαχειοφόρο προσφέρθηκαν για την ανέγερση του πνευματικού κέντρου της ενορίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους αδελφούς μας από την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα για την υποδοχή τους και τη συμβολή στο προσκύνημα. Ιδιαιτέρως δε οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ακούραστο προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής, Ιερομόναχο π. Δαυίδ, για τα καλά του λόγια υπέρ της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, την αγάπη του και την ουσιαστική προσφορά του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: