Δελτίο τύπου Προσκυνηματικής Εκδρομής της Ε.Ρω. Καβάλας (Φωτογραφίες)

Με τη Χάρη του Θεού η Ενωμένη Ρωμηοσύνη στην Καβάλα πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 προσκυνηματική εκδρομή στα κάτωθι ιερά προσκυνήματα :
 
Στο ιερό ησυχαστήριο Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη στο Βατοπέδι  Χαλκιδικής.
Στο αρχονταρίκι  μας υποδέχθηκε εγκάρδια  ο πατέρας Αρσένιος Βλιαγκόφτης  όπου πραγματοποίησε ομιλία για την ενότητα και ακολούθησε επίκαιρη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν όλους στις μέρες μας.
 
Κατόπιν στο Ιερό ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής όπου με πολλή χαρά μας υποδέχτηκαν οι μοναχές του ησυχαστηρίου. Εκεί είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε πέρα των Αγίων λειψάνων και τον τάφο του μακαριστού πατέρα Γρηγορίου Παπασωτηρίου ο οποίος υπήρξε ο κτήτορας του ησυχαστηρίου και  πνευματικό τέκνο του Αγίου Παΐσιου.
 
Στη συνέχεια του προσκυνήματος μεταβήκαμε στο Ιερό ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου προσκυνήσαμε στον τάφο του Αγίου Παϊσίου. 
 
Κατόπιν το προσκύνημα  συνεχίστηκε στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης όπου προσκυνήσαμε την Αγία του Κάρα , καθώς και την εικόνα της Παναγίας της “γερόντισσας” η οποία μεταφέρθηκε στον ιερό ναό για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου  ,από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
  
Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος προσφέραμε όπως πάντα  δωρεάν, το περιοδικό μας , Ε.ΡΩ.   την  ταυτότητα του σωματείου μας προσευχητάρια και άλλο πνευματικό υλικό,   ώστε να γνωρίσουν και άλλοι αδελφοί που παρευρέθηκαν για πρώτη φορά  τους σκοπούς  του σωματείου μας .
 
Τέλος επιστρέψαμε στην Καβάλα γεμάτοι χαρά  ,δύναμη  και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε  την προσπάθειά μας .
Ιδιαιτέρως  με αναπτερωμένα τα φτερά της ψυχής τους επέστρεψαν και  οι αδελφοί μας  υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι αρκετοί από αυτούς  παρευρέθηκαν μαζί μας  στα ιερά  προσκύνηματα  , παίρνοντας δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουν   τον  ηρωικό τους αγώνα τους  για την υγεία και την ελευθερία.