Δελτίο τύπου: Αγιασμός και αρχονταρίκι στα Γραφεία της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ στην Αθήνα

Την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, η ομάδα της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ στην Αθήνα μαζί με το προεδρείο της Ε.ΡΩ. και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, είχε την ευλογία να επανακάμψει και να συναντηθεί μετά τις θερινές διακοπές.

Η νέα εκκλησιαστική χρονιά μαζί με την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων και διακονιών του Σωματείου μας ξεκίνησε με τον Αγιασμό σύμφωνα με το Παλαιοδιαθηκικό ‘’από Θεού άρξασθε’’. Είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να είναι μαζί μας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Φιλόθεος και ο πνευματικός πατέρας της ενορίας μας π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Οι πατέρες τέλεσαν τον αγιασμό συμπαραστατούμενοι από χορό ιεροψαλτών των φίλων και αδελφών μας της Ε.ρω. Ο π. Θεμιστοκλής, με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου, μάς απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για το καλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς προσφοράς και διακονίας της ομάδας προς όλους τους αδελφούς μας εστιάζοντας στον προσδιορισμό του τίτλου του Σωματείου μας, ήτο το ‘’Ενωμένη’’. Μάς κάλεσε να είμαστε ενωμένοι και με εν Χριστώ αγάπη πορευόμενοι, χαρακτηριστικά των -ανά τους αιώνες- αγωνιζόμενων χριστιανών σε δύσκολες και λιγότερο δύσκολες χρονικές περιόδους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ.κ. Φιλόθεος, τον οποίο ευγνωμονούμε που μάς τίμησε με την παρουσία του και την ευλογία του, αναφέρθηκε στην πνευματική ρίζα του Σωματείου μας, τον Άγιο Παϊσιο, που αγάπησε, παρ’ ότι ήτο ασκητής και ησυχαστής και τον ταλαιπωρημένο λαό μας, τον πόνεσε και θέλησε να τον βοηθήσει όχι μόνον με τις θερμές προσευχές του αλλά και έμπρακτα. Πέρα από την διάπυρη αγάπη του για τον Κύριο μας, την Παναγία μας και το Περιβόλι της, ο Άγιος Παίσιος -όπως σημείωσε- ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών υπήρξε και πατριώτης.

Ακολούθως μάς ευχήθηκε ο πρόεδρος της Τριμερούς του Προεδρείου της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ αδελφός μας Χρήστος Μπέσσας, οποίος επισήμανε πως φιλία χωρίς εν Χριστώ αγάπη δεν υπάρχει. Η εν Χριστώ αγάπη αποτελεί την βάση της μεταξύ μας σχέσης και παραλληλίζεται με το Πατερικό: όσο πλησιάζουν οι ακτίνες του κύκλου το κέντρο που είναι ο Χριστός τόσο πλησιάζουμε, με καθαρή εν Χριστώ αγάπη, ο ένας τον άλλον.

Κατόπιν αδελφοί που διακονούν σε κάποιους τομείς του Σωματείου μας, με την παρότρυνση του προεδρείου, παρουσίασαν μέρος των δράσεων και των τρόπων λειτουργίας τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον Τομέα του Παρατηρητηρίου, από το site της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’, ο οποίος παρακολουθεί κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πίστη και την πατρίδα μας. Παράλληλα, το μέλος της συντακτικής επιτροπής του νεανικού περιοδικού της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ δ. Μαρία Γαλίζη μάς μίλησε για την επανέκδοση του (τεύχος 33-Αύγουστος 2023), τις θεματικές ενότητες των άρθρων και την προοπτική να αρθρογραφήσουν νέα παιδιά γράφοντας τα ίδια από νέους για νέους.

Η ευλογημένη σύναξη του αγιασμού και του αρχονταρικιού με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ.κ. Φιλόθεο έκλεισε με ευχές και το ‘’καλή αντάμωση’’ όλων στην ετήσια πανελλήνια Σύναξη της ‘’Ενωμένης Ρωμηοσύνης’’ στην Ιερισσό όπου -συν Θεό- θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε, να είμαστε μαζί για τρις ημέρες, να αξιοποιήσουμε πνευματικές ευκαιρίες όπως ομιλία του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου,  του αρχιμανδρίτη π. Παύλου Ντούρου ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Γερόντισσας Πορφυρίας, ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα Δράμας, της οποίας κτήτορας υπήρξε ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, να κάνουμε τον πλου του Αγίου Όρους και να προσκυνήσουμε ιερά λείψανα από τις ιερές Μονές του Περιβολιού της Παναγίας μας.

Στο μεταξύ διάστημα η καθιερωμένη συνάντηση της Δευτέρας στα Γραφεία της Αθήνας στις 18.30, για την ομάδα Ε.ΡΩ. Αθήνας, και όχι μόνον, θα λαμβάνει χώρα -συν Θεό- κανονικά.

Η ομάδα μελών, φίλων και συνεργατών της Ε.ρω. Αθήνας εύχεται καλή και ευλογημένη εκκλησιαστική χρονιά σε όλους, καλές συναντήσεις, καλή αντάμωση σε όλες τις εκδηλώσεις της Ε.ρω.