ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ – Επιστολή συμπαράστασης του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, προς τους 22 Μητροπολίτες της Μακεδονία

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 8η Ιανουαρίου 2019

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, απέστειλε επιστολή προς τους 22 Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν εκφράσει με κοινή επιστολή τους την έντονη ανησυχία τους για την αμαύρωση της Ιστορίας της Μακεδονίας μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

      Στην επιστολή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, εκφράζει την συμπαράστασή του, συντασσόμενος στο πλευρό των Μητροπολιτών μαζί με τους Κληρικούς και όλους τους Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του, ενώ τους συγχαίρει για «την πατερική και ομολογιακή επιστολή, η οποία διαλαλεί την καθαρή αλήθεια για την ελληνικοτάτη Μακεδονία μας».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σεβασμιώτατοι άγιοι αδελφοί∙

Χαρά και αγνή εθνική υπερηφάνεια νοιώσαμε όταν, μέσα στις εορτές της χαράς του Δωδεκαημέρου, μελετήσαμε την πατερική και ομολογιακή επιστολή σας, η οποία διαλαλεί την καθαρή αλήθεια για την ελληνικοτάτη Μακεδονία μας.

Ταπεινά επιτρέψατέ μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω, γιατί στις προδοτικές κινήσεις και ενέργειες που γίνονται στις ημέρες μας, εσείς υψώσατε την αγιασμένη και ηρωϊκή φωνή σας και βροντοφωνάξατε προς κάθε κατεύθυνσι ότι δεν πρέπει να επικυρωθή η συμφωνία των Πρεσπών.

Μιμηθήκατε τους αγίους, τους ήρωες, τους μάρτυρες Ιεράρχες που αγωνίσθηκαν και μαρτύρησαν για την απελευθέρωσι της Μακεδονίας μας και την διατήρησι της Ελληνικότητάς της.

Μας ενισχύσατε, μας στηρίξατε, μας χαρίσατε Πίστι και Ελπίδα για να πιστεύουμε στην διατήρησι της Ελευθερίας, της ενότητος και της δόξης της Μακεδονίας και όλης της Πατρίδος μας.

Όλοι μας, οι κληρικοί και οι πιστοί Χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συντασσόμαστε μαζί σας και προσευχώμαστε υιϊκά να σας χαρίζη ο Κύριος υγεία, φωτισμό και δύναμι για να ομολογείτε πάντοτε την αλήθεια και να στηρίζετε τον γενναίο πιστό λαό της Ελληνικής μας Μακεδονίας.

Ευχόμαστε να χαρίση ο Κύριος ευλογημένο και πνευματικό το νέο έτος, αλλά και να φωτίση τους ιθύνοντες να σταματήσουν την παραχάραξι της Ιστορίας και την επιβολή της διαστροφής της, προς την Ελληνική μας νεότητα.

Με την αγάπη του Χριστού μας,

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα