Δελτίο τύπου – Εὐχαριστήριο μήνυμα ΕΡΩ Καβάλας

Την 23η Μαΐου 2018  οι υπεύθυνοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Καβάλας συναντηθήκαμε με το σεπτό Μητροπολίτη μας Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Στέφανο με σκοπό να τον ενημερώσουμε για την προσπάθεια της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, η οποία έχει διττό χαρακτήρα: Πρώτον, να μελετήσει και να προβάλει τις αξίες μας,  όπως  την  ελληνορθόδοξη  παράδοση μας, τον θεσμό της οικογένειας, την απαράμιλλη ελληνική γλώσσα μας καθώς  και την διδακτική ιστορία μας και δεύτερον να διακονήσει την πολυπόθητη ενότητα των Ορθοδόξων Ελλήνων. Του αναφέραμε ότι είμαστε στη διάθεση της Εκκλησίας για να βοηθήσουμε το δύσκολο έργο της, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό δωρεάν υλικό όπως βιβλία, περιοδικά, ψηφιακούς δίσκους κ.α.

Επίσης, του επισημάναμε ότι  προσπαθούμε με ιδιαίτερη έμφαση να βοηθήσουμε τους νέους μας και όσοι από  αυτούς είναι αδιάφοροι να ενταχθούν στην ενορία τους και να ζουν πνευματική ζωή και οι υπόλοιποι παραμένουν εκεί που ανήκουν στην ενορία τους, αλλά μεταξύ τους γνωρίζονται συνεργάζονται και αλληλοβοηθούνται στο να κρατήσουμε τις αξίες μας και να δημιουργήσουν μία καλή οικογένεια. Είναι μεγάλη βοήθεια και στήριγμα για την νεολαία μας να βρίσκουν και άλλους νέους με τα ίδια ενδιαφέροντα μέσω του Τομέα Νεότητας του συλλόγου μας. Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και το νεανικό περιοδικό «Ρωμνιός». Επιπλέον, του αναφέραμε ότι η προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό, είναι ανιδιοτελής και ότι το υλικό προσφέρεται δωρεάν, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας  κ.κ Στέφανο που μας δέχτηκε και  άκουσε προσεκτικά  τα ανωτέρω, που αγκάλιασε  την προσπάθειά μας, την οποία και εγνώριζε από παλαιότερα ως πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ενώ μας έδωσε την ευλογία του να πραγματοποιήσουμε  με την Χάρη Του Θεού από τούδε και στο εξής και άλλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα