Δελτίο Τύπου ΕΡΩ Μυτιλήνης: Γιορτή του Αγίου Παϊσίου στο παρεκκλήσι του Οσίου στο Αμπελικό Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συγκίνηση τα μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Μυτιλήνης, γιόρτασαν εφέτος της μνήμη του προστάτη και Σωματείου, Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στο παρεκκλήσι του Οσίου στο Αμπελικό Λέσβου.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου, μέρα της μνήμης του Οσίου, βρεθήκαμε στο γραφικό Αμπελικό Λέσβου, και συγκεκριμένα στο όμορφο παρεκκλήσι του Οσίου, όπου με κατάνυξη τελέσαμε μεθεόρτιο εσπερινό και την παράκληση του Οσίου.

Μετά την παράκληση η θεολόγος κ. Μαρία Σπανέλλη παρουσίασε εν συντομία τον βίο του Αγίου Παϊσίου, και στη συνέχεια ο βιολόγος κ. Δημήτρης Αϊβαλιώτης, μας παρουσίασε από καρδιάς, τις εμπειρίες που είχε με τον Όσιο από τα φοιτητικά του χρόνια, μετέπειτα μέχρι την κοίμηση του, αλλά και μετά απ’ αυτήν. Επίσης μας επισήμανε εναργώς την παγκοσμιότητα του Οσίου.

Μετά τις παραπάνω παρουσιάσεις, ακολούθησε κέρασμα από τους συνεργάτες του π. Ευστρατίου Κακάμπουρα της ενορία του Αγίου Νικολάου Αμπελικού Λέσβου.

Ευχαριστούμε θερμά τον π. Ευστράτιο για την όμορφη φιλοξενία που επεφύλαξε στο Σωματείο μας στο γραφικό χωριό του. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον κ. Δημήτρη Αϊβαλιώτη που μας έκανε κοινωνούς των εμπειριών του με το όσιο, και στην κ. Μαρία Σπανέλλη για τη όμορφη παρουσίαση.

Ευχόμαστε ο Όσιος να ευλογεί όλους μας, όλους όσους βρίσκονται σε ανάγκη και θλίψη, το πολύπαθο νησί μας, την Πατρίδα μας που τόσο αγάπησε, αλλά και όλον τον κόσμο.