Δελτίο τύπου συνάντησης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Σπάτα 27-9-2017 (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 έλαβε χώρα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου, συνάντηση γνωριμίας στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Σπάτα, με φίλους και μέλη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Αττικής.

Κατά την συνάντηση αυτή δόθηκε η δυνατότητα στον Σεβασμιώτατο να ενημερωθεί ενδελεχώς για την οργάνωση και τους σκοπούς τού σωματείου μας, το οποίο όπως τονίσθηκε, αποτελείται από μέλη πού τα συνδέει η αγάπη για τις αξίες μας, δηλαδή την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, την ιστορία μας, το θεσμό τής οικογένειας και τη γλώσσα μας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού αναγνώρισε το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ε.Ρω, συμφώνησε ότι επιβάλλεται να συνεργασθούν όσοι πιστεύουν στις αξίες αυτές γιατί μόνον έτσι θα μπορούσε, συν Θεώ, να αλλάξει η γενικότερη νοοτροπία και να αναστραφεί η παρακμιακή αυτή πορεία, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς πνευματικής κρίσης που βιώνουμε.

Επίσης, ενημερώνοντας για της δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ο κ. Νικόλαος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι το κέντρο βάρους έχει επικεντρωθεί στην αφύπνιση της ευρύτερης εκπαιδευτικής οικογένειας, δηλαδή εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ενώ επεσήμανε ότι κεντρικός στόχος παραμένει η βοήθεια τής οικογένειας και τής νεότητας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να εξετασθούν όλες οι δυνατότητες ώστε να συστηματοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ της Ε.Ρω και της Ιεράς Μητροπόλεως στον κοινό αγώνα , ενώ τονίσθηκε ότι πέρα από τις εκδηλώσεις θα πρέπει να αξιοποιηθούν και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας (ραδιόφωνο, τηλεόραση, ψηφιακές παραγωγές και ιδιαίτερα το διαδίκτυο).