Το νέο κυβερνητικό θαύμα στο απέραντο φρενοκομείο μας: Πώς 300.000 εμβολιασμένοι γίνονται «ανεμβολίαστοι» εν μία νυκτί

Μαθήματα άφταστης υγειονομικής πολιτικής παραδίδει η κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον τριακόσιες χιλιάδες πολίτες κοιμήθηκαν εμβολιασμένοι και ξύπνησαν ανεμβολίαστοι.

Ελευθέριος Ανδρώνης

Πρώην… εμβολιασμένοι: Είναι γεγονός πως ζούμε σε μια χώρα που αν οι πολίτες – εδώ και δύο χρόνια – έπαιρναν απολύτως στα σοβαρά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν γίνει πρώτης τάξεως τρόφιμοι ψυχιατρείου.

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 300.000 διπλοεμβολιασμένοι πολίτες (ναι αυτοί που θα έπαιρναν την ελευθερία τους πίσω) οι οποίοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση (μετά το πέρας επταμήνου), εγκαταλείπουν την πανδημική «ντόλτσε βίτα» που εδραίωσε η νέα πρωθυπουργοκρατία, και διαβαίνουν την πύλη προς το υγειονομικό απαρτχάιντ των ανεμβολίαστων.

Χάνουν τα «προνόμια» που εκπορεύονται – όχι από το Σύνταγμα – άλλα από την… κοιλιά της Αριστείας και βλέποντας το δάχτυλο του Θάνου Πλεύρη να τους δείχνει την έξοδο, κατευθύνονται στην σκοτεινή πλευρά του ήλιου. Εκεί που τους περιμένει οικονομική αποστράγγιση για rapid test, απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης κλπ., άτυπη αδυναμία για εύρεση εργασίας, στοχοποίηση, κοινωνικός ρατσισμός, ψυχολογικός πόλεμος. Δηλαδή ένα κοινωνικό «γκέτο» με τα όλα του.

Πέφτει σε κυβερνητική δυσμένεια ένας πολίτης που έκανε πέρα όλους τους δισταγμούς του για τα πειραματικά σκευάσματα, εκβιάστηκε από το σύστημα και (πολλές φορές παρά τη θέληση του) εμβολιάστηκε για να πάρει την ελευθερία του πίσω. Γιατί έτσι του υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τηλε – ειδικοί.

Και 2 χρόνια μετά, άκουσε τον Θάνο Πλεύρη να του ανακοινώνει πως από σήμερα αυτός ο άνθρωπος θεωρείται «ανεμβολίαστος». Μια ψυχρή και κυνική αντιμετώπιση από έναν υπουργό Υγείας που επειδή δεν κατάφερε να γίνει και πολύ πετυχημένος «εξολοθρευτής» των Εξαρχείων, βγάζει το άχτι του εξολοθρεύοντας πολίτες και εν γένει την ίδια τη δημοκρατία.

Μια κυβέρνηση που «ζωγραφίζει»

Το πώς γίνεται όμως ένας υγειονομικά εμβολιασμένος, εν μία νυκτί να θεωρείται πολιτικά ανεμβολίαστος, είναι ένα «θαύμα» της υγειονομικής πολιτικής για το οποίο σίγουρα θα παραμιλάνε οι ακαδημαϊκοί του μέλλοντος. Ενόσω πολλές από τις χώρες της ΕΕ εγκαταλείπουν μέτρα και πιστοποιητικά (διότι δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης), εδώ στην Ελλάδα διδάσκουμε μαθήματα αφηρημένης υποχρεωτικότητας.

Χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το αν η τρίτη δόση καλύπτει τις νέες μεταλλάξεις, η κυβέρνηση υποβιβάζει ολόκληρες κοινωνικές μάζες από τον «δημοκρατικό» τομέα Α, στον γκρίζο τομέα Β. Ασφαλώς οι δημοκρατίες δεν μπορούν να έχουν πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων, και όπου δεν υπάρχει ισοπολιτεία δεν υφίσταται δημοκρατία.

Άλλα είπαμε, οι πολιτικοί «καλλιτέχνες» του τόπου μας, δεν χαμπαριάζουν από αυτά.

Χωρίς στοιχεία, χωρίς δημοσιευμένες και αξιόπιστες βάσεις δεδομένων, χωρίς καν κοινή λογική, «ζωγραφίζουν» στην κοινωνία ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο απολυταρχικής τέχνης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν ένα άλλος χαρούμενος «Bob Ross» της πολιτικής βλέπει πως «κάπου εκεί» υπάρχουν 300.000 εμβολιασμένοι που τους βαφτίζει ανεμβολίαστους. Κάπου εκεί ζει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με λήξη στους 6 μήνες και ένα νόσησης με λήξη στους 3 μήνες. Κάπου παραπέρα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ανεμβολίαστοι που θα τρώνε έναν κεφαλικό φόρο κατακέφαλα. Κάπου υπάρχουν 7.000 υγειονομικοί που θα απολυθούν όχι για υγειονομικούς λόγους άλλα επειδή δεν επιδεικνύουν «πιστοποιητικό» πολιτικών φρονημάτων. Ε… και κάπου εκεί να μην κρύβονται και άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ υπέρ ενισχύσεως των καναλαρχών; Γενικότερα ζωγραφίζει ο άνθρωπος, κι εμείς οι ενοχλητικοί πάμε να του χαλάσουμε την έμπνευση.

Ποιος νοιάζεται για στοιχεία; Υποχρεωτικότητα σε ό,τι κινείται

Έξω από την υψηλή τέχνη του νεοφιλελευθεροφασισμού, στην πραγματική ζωή, επιστήμονες που ακόμα δεν έχουν γίνει (και αυτοί) τρόφιμοι ψυχιατρείου, αποδοκιμάζουν τις εμμονικές υποχρεωτικότητες. Η κα. Λινού χαρακτηριστικά είπε πως: «παίρνουμε μέτρα τα οποία είναι σπασμωδικά υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να έχουμε αποδείξεις ότι για την Όμικρον 1 και Όμικρον 2 ο εμβολιασμός είναι τόσο αποδοτικός, όσο ήταν και για τις προηγούμενες μεταλλάξεις και δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί ο κορονοϊός».

Ναι, μπορεί να μην έχουμε επιστημονικές αποδείξεις, άλλα έχουμε Θάνο Πλεύρη. Έχουμε Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό που το πας; Δεν είναι αρκετό αυτό για να εφαρμόζεται μια ξεκρέμαστη υποχρεωτικότητα το μήνα βρε αδερφέ; Και ποια είναι η κα. Λινού τέλος πάντων, μπροστά στις αυθεντίες της αριστείας;

Κανείς αρμόδιος δεν ασχολήθηκε να ψάξει γιατί αυτοί οι άνθρωποι (που ενδεχομένως είναι πολύ περισσότεροι από 300.000) δεν έκαναν την ενισχυτική δόση.

Ένοιωσαν κοροϊδεμένοι και προδομένοι; Έχασαν την εμπιστοσύνη τους βλέποντας τις non – stop παλινωδίες της κυβέρνησης; Εμφάνισαν κάποια παρενέργεια (σοβαρή ή ήπια) και δεν βρήκαν καν πρόθυμο γιατρό για να τους το βεβαιώσει; Ή απλά βλέπουν πως τα σοβαρά κράτη αποσύρουν τις υποχρεωτικότητες αφού η πανδημία (φαίνεται πως) οδηγείται σε ύφεση, κι έτσι περιμένουν εκείνη την άγια μέρα που ο Θάνος Πλεύρης (με βαριά καρδιά) θα παραδεχθεί πως ένα πιστοποιητικό δεν πιστοποιεί απολύτως τίποτα;

Μέχρι εκείνη τη μέρα που μάλλον αργεί για την Ελλάδα, θα παραμένουμε δέσμιοι των συγκλονιστικών εμπνεύσεων της κυβέρνησης, με τελευταία προσθήκη το καταπληκτικό μάθημα: «πως ο εμβολιασμένος μπορεί να γίνει ανεμβολίαστος μέσα σε ένα βράδυ».

SPORTIME