Το εμβόλιο ως κλειδί για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών

H Dr Liana Wen (ιατρός, αρθρογράφος στην Washington Post και αναλύτρια επί θεμάτων COVID 19 στο CNN) θέτει το επείγον του εμβολιασμού υπό τος εξής σκεπτικό: να εμβολιαστούν όλοι γρήγορα, πριν ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να τους λέμε να το κάνουν για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους!
 
«Πρέπει να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το εμβόλιο είναι το εισιτήριο για την προ-πανδημική ζωή – και το παράθυρο για να το κάνουμε αυτό είναι πραγματικά περιορισμένο. Αναφέρατε για το πώς ανοίγουν ξανά όλες αυτές οι πολιτείες. Ξανανοίγουν στο εκατό τοις εκατό … και έχουμε ένα πολύ στενό παράθυρο για να συνδέσουμε την πολιτική ανοίγματος με την κατάσταση εμβολιασμού. Επειδή διαφορετικά, εάν όλα ανοίξουν ξανά, τότε ποιο θα είναι το καρότο; Πώς θα δώσουμε κίνητρα στους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο; Γι ‘αυτό νομίζω ότι το CDC και η διοίκηση του Μπάιντεν πρέπει να βγουν πολύ πιο τολμηρά και να πουν “αν εμβολιάζεστε, μπορείτε να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα – εδώ είναι όλες αυτές οι ελευθερίες που έχετε”»
 
“We need to make it clear to them that the vaccine is the ticket back to pre-pandemic life – and the window to do that is really narrowing.
You were mentioning about how all these states are reopening.
They’re reopening at a hundred percent… and we have a very narrow window to tie reopening policy to vaccination status.
Because otherwise, if everything reopened, then what’s the carrot going to be? How are we going to incentivise the people to get the vaccine?
So that’s why I think the CDC and the Biden administration need to come out a lot bolder and say “if you’ re vaccinated you can do all these things – here are all these freedoms that you have”