Σύγχρονα παραδείγματα της εργαλειοποίησης της «πράσινης» υστερίας

Γράφει η Μαρία Δεναξά, δημοσιογράφος
 
Έχουμε και λέμε:
 
Η κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας (δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι) για τα κατώτερα και μεσαία λαϊκά στρώματα, έχει τροχοδρομηθεί, αρέσει δεν αρέσει.
 
Εκτός από το ΠΕΑ, ενεργειακό πιστοποιητικό που από το 2027, θα σας εμποδίζει να ενοικιάζετε ή να πωλήσετε το σπίτι σας, εάν ενεργειακά δεν είναι αναβαθμισμένο -κάθε τρεις και λίγο δηλαδή όλο και κάτι θα σκαρφίζονται- τώρα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εξετάζει το ενδεχόμενο θέσπισης ενός συστήματος προστίμου, για την πώληση των ακινήτων που ενεργειακά βρίσκονται στην κατώτερη κλίμακα. 
 
Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η πώληση ενεργοβόρων κατοικιών να εξαρτάται από την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης! Με λίγα λόγια είστε χαμένος είτε κρατώντας ένα ακίνητο είτε πουλώντας το! – Επιπροσθέτως, υπάρχει επιθυμία διαχωρισμού της ιδιοκτησίας γης και κατοικίας (για την ώρα μόνο στη Γαλλία), όπου σε νομοσχέδιο του 2019 προβλέπεται οι μελλοντικοί αγοραστές να κατέχουν τα κτίσματα, αλλά δεν θα είναι ιδιοκτήτες του οικοπέδου που τα περιβάλλει! 
 
Παράλληλα είναι συνεχόμενες οι αυξήσεις και η επιβολή νέων φόρων πάνω στην ακίνητη περιουσία  Και πάμε παρακάτω…  Εκτός απο τα παραπάνω, διακρίνουμε πλέον την προθυμία της αποθάρρυνσης των ταξιδιών και της ελεύθερης μετακίνησης με: 
– Την προσεχή απαγόρευση απαγόρευση οχημάτων βενζίνης-diesel 
– Τις τρελές αυξήσεις στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 
– Τις μη ασφαλείς και επικίνδυνες δημόσιες συγκοινωνίες
– Τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των φόρων στα αεροπορικά εισιτήρια. Ακόμη μια αύξηση φόρων των αεροπορικών εισιτηρίων βρίσκεται προ των πυλών στη Γαλλία…
Την ίδια ώρα η προπαγάνδα που βασίζεται στην έννοια των «πόλεων – φυλακών των 15 λεπτών», βρίσκεται στο απόγειο της και η δημιουργία τους επιταχύνεται με:
 – Τον πληθωρισμό που υποβαθμίζει τη ζωή των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, ενώ ήδη αγγίζει και κάποιους από τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα… 
Μέσα στην διαστροφική δυστοπία στην οποία βυθίζεται σιγά – σιγά η ανθρωπότητα, αρχής γενομένης απο την Ευρώπη, μπαίνει κι ένα τέλος στη διατροφική ελευθερία. Από τη μια κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι για το φαγητό που τρώνε π.χ. κρέας, κι από την άλλη σερβίρουν ως υγιεινή και κατάλληλη την εναλλακτική διατροφή: έντομα, τρισδιάστατα τυπωμένο κυτταρικό κρέας, μεταλλαγμένα προϊόντα, κ.λπ.
Επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα επανεισάγεται στη δημόσια συζήτηση το “πάσο-κάρτα άνθρακα”, για να ελεγχθεί η αποδοχή του και να συνηθίζεται η ιδέα…  
Να μην αναφερθώ επίσης στους όλο και πιο περιοριστικούς νόμους που πλήττουν την ελευθερία της έκφρασης και τη συνεχή ενίσχυση της ψηφιακής και οπτικής παρακολούθησης γιατί θα γράφω ώρες…