Στη Δανία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σταματήσει εντελώς τους εμβολιασμούς – Στην Ελλάδα συζητάμε για 4η δόση!

Παντελής Λαμψιώτης

Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που οδεύει προς πλήρη παύση των εμβολιασμών. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η κυβερνητική προπαγάνδα συνεχίζει να «μεγαλουργεί».

Δανία: Ενώ στην Ελλάδα μεσουρανούν ακόμα οι υποχρεωτικότητες, τα ανήθικα πρόστιμα και η ακατάσχετη προπαγάνδα υπέρ των σκευασμάτων, υπάρχουν και χώρες που κυβερνούν με λογική και ετοιμάζονται να αφήσουν εντελώς πίσω τους τον φάκελο «πανδημία».

Συγκεκριμένα η Δανία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα που όχι μόνο αποσύρει όλα τα μέτρα, άλλα και που θα διακόψει πλήρως το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τα τέλη Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή, εδώ στον «παράδεισο» των «big pharma» η Μαρία Θεοδωρίδου συζητά ακόμα το ενδεχόμενο χορήγησης… και τέταρτης δόσης σε «ειδικές περιπτώσεις».

Ήδη από την 1η Φεβρουαρίου η Δανία ακολούθησε τα χνάρια του Ηνωμένου Βασιλείου, και αποφάσισε να αποσύρει το υγειονομικό διαβατήριο και τις μάσκες, και να προχωρήσει σε άνοιγμα νυχτερινών κέντρων και εστιατορίων, παρά τα χιλιάδες κρούσματα που μετρά η χώρα.

Δανία: Προς σταμάτημα των εμβολιασμών εν όψει άνοιξης

Η κυβέρνηση της Δανίας σε πρώτη φάση ανακοίνωσε πως δεν θα προσφέρει επιπλέον δόσεις στον πληθυσμό της. Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι δεν θα κάνουν τέταρτη δόση και οι κάτω των 18 ετών δεν θα κάνουν τρίτη. Επιπλέον, τονίζεται πως το πρόγραμμα εμβολιασμού ενδέχεται να αποσυρθεί πλήρως το «αργότερο μέχρι την Άνοιξη» για τρεις κύριους λόγους.

Πρώτον, λόγω του αυξημένου ποσοστού εμβολιασμού (80,9%). Δεύτερον, λόγω του ότι με την ευρεία διασπορά της Όμικρον έχει επιτευχθεί ανοσία σε τεράστιο μέρος του πληθυσμού, και τρίτον διότι η ίδια η εποχή της άνοιξης αναμένεται να οδηγήσει σε ύφεση της επιδημίας (όπως παρατηρείται πάντοτε σε μεταδοτικές ασθένειες τέτοιου τύπου). Επιπροσθέτως οι δανικές αρχές πιστεύουν πως τα υπάρχοντα εμβόλια είναι «λιγότερο αποτελεσματικά» απέναντι στην Όμικρον.

Το μόνο που θα παραμείνει θα είναι μια σύσταση για απομόνωση τεσσάρων ημερών σε όποιον βρεθεί θετικός σε τεστ, άλλα οι επαφές του δεν θα μπαίνουν καν σε καραντίνα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση αναφέρει πως το Συμβούλιο Υγείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες «και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες λήξης για το πρόγραμμα εμβολιασμού στα τέλη Φεβρουαρίου».

Όσο η κυβέρνηση της Δανίας οδεύει προς μια πραγματική επιστροφή στη κανονικότητα, εδώ στην – αποκομμένη από την πραγματικότητα – Ελλάδα, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους πολίτες με κινδυνολογία και πανικό, τα πρόστιμα των 100 ευρώ στους άνω των 60 συνεχίζουν να επιβάλλονται, οι ανόητοι διαχωρισμοί στο δημόσιο βίο συνεχίζουν να υφίστανται, και διάφοροι φασίζοντες «ειδικοί» συνεχίζουν να ζητούν πιο απολυταρχικά μέτρα.

Με αυτή τη μοιραία σύγκριση, φαίνεται ακόμη μια φορά πως η Ελλάδα ακολουθεί την ουρά των εξελίξεων, και η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε ομηρία σκληρών μέτρων την οικονομία, την κοινωνία και προπαντός την ίδια τη δημοκρατία.

SPORTIME

 

16/2/22