ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Για πρώτη φορά μεταπολεμικά η Ελλάδα απεμπολεί και ενταφιάζει τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Πολύ ζοφερή διαμορφώνεται η κατάσταση στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων εκ μέρους της Πατρίδας μας καθότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με μια πρωτόγνωρη στα χρονικά δήλωση απεμπολεί το δικαίωμα της Ελλάδας να λάβει από τους Γερμανούς οφειλές ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Άκης Σκέρτσος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το θέμα «αφορά το παρελθόν» , ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω».

Όταν ο οικοδεσπότης της συνέντευξης αναφέρθηκε στο βιβλίο «Γιαβόλ» του Γ. Χαρβαλιά για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ. Διαχρονικά ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν έχει απεμπολίσει αυτό το δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει και με άλλες χώρες. Η Πολωνία ζητά από τη Γερμανία 1,3 τρις την ίδια ώρα που συνεργάζονται στενά, ειδικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ερώτημα που τέθηκε στην Άκη Σκέρτσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κάτι που δείχνει σήμερα και η εφημερίδα «Δημοκρατία» ήταν: «Γιατί καμία κυβέρνηση δεν ήρθε σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης – να έχουμε μια ομοφωνία στη Βουλή – και να πούμε ότι πάμε να το διεκδικήσουμε».

Για να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι το θέμα για την Ελλάδα σήμερα δεν είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά «η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική βάση μας. Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία έχουν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον», όπως είπε.

ieidiseis