Προσοχή! Μεγάλη απάτη μέσω ίντερνετ – Πώς κλέβουν λεφτά από τον λογαριασμό σας

Θύμα ηλεκτρονικής της απάτης έπεσε ένας Φαρσαλινός που είδε να κάνουν… φτερά αρκετά χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι καταγγελίες για… απάτη μέσω ίντερνετ και υποκλοπές λογαριασμών πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και μία ακόμα ήρθε από κάτοικο των Φαρσάλων.

Στα δίχτυα απατεώνων έπεσε Φαρσαλινός, ο οποίος είδε από τον τραπεζικό του λογαριασμό να κάνουν… φτερά 11.400 ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες, πήγε να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και τελικά έπεσε σε… παγίδα επιτήδειων οι οποίοι έχουν τον τρόπο να αποσπούν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών στο διαδίκτυο μέσω αγγελιών που βάζουν στο ίντερνετ.

Το θύμα όταν αντιλήφθηκε τι ακριβώς έχει συμβεί ειδοποίησε κατευθείαν την αστυνομία στο Α.Τ Φαρσάλων και άμεσα κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σημάνει συναγερμό για απάτη μέσω του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που αποπειράται να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης στο web banking.

Λίγες ημέρες πριν μάλιστα, σε μήνυμα που στέλνει πως τον κόσμο, η Δίωξη έγραψε: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μήνυμά της επισημαίνει: «Μην τσιμπάς! Απόπειρα #phishing. Κάποιος επιδιώκει να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης στο web banking σου κι έπειτα να σου αφαιρέσει χρήματα. Για βοήθεια, επικοινώνησε με την τράπεζά σου ή με τη ΔΙ.Δ.Η.Ε.».

 

Πηγή: sportime.gr , 

ID-ONT