Πρόεδρος εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: «Υπάρχουν οικογένειες υγειονομικών σε αναστολή και δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισοδήματα…»

Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ λόγω των αναστολών εργασίας. «Δεν υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τις Μονάδες» τόνισε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος των εργαζομένων του «ΑΧΕΠΑ», Χαράλαμπος Κοροξενός.

Έκανε λόγο για «εμμονή της κυβέρνησης να κρατήσει σε αναστολή τους εργαζόμενους, και μάλιστα τους έμπειρους» σημειώνοντας ότι «από τους 70 νοσηλευτές που βγήκαν σε αναστολή στο ΑΧΕΠΑ, αναπληρώθηκαν οι 20, με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη δουλειά».

«Υπάρχουν οικογένειες είναι σε αναστολή και δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισοδήματα…», είπε χαρακτηριστικά.

Διαχωρισμός ασθενών;

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπογράμμισε ότι «το πρώτο πράγμα που ρωτάνε όταν μπαίνεις στο νοσοκομείο είναι το αν είσαι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος. Γιατί αυτός ο διαχωρισμός των ασθενών; Ο ασθενής είναι ασθενής, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι.».

«Μαζεύω πληροφορίες με υπογραφές νοσηλευτών και όχι στον αέρα, και θα καταγγείλουμε τα πάντα στον εισαγγελέα. Είναι πολύ σοβαρό και πρέπει οπωσδήποτε να το υποστηρίξουμε με μαρτυρίες» είπε ο κ. Κοροξενός.

«Περιμένω από τους συναδέλφους να πάρουν το θάρρος και να υπογράψουν…», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στα χειρουργεία, είπε ότι δεν υπάρχουν λίστες. «Φαντάζομαι ότι όποιος έχει εύκολη πρόσβαση στα χειρουργεία, γιατί να μη το κάνει (σ.σ. να βάλει κάποιον), εφόσον δεν υπάρχει λίστα αναμονής;».

πηγή