Πως τα covid τεστ θα ρίξουν φως στις υποκλοπές

Το «ΒΗΜΑ» αναφέρει πως στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση έχουν κατατεθεί στοιχεία για τα τεστ COVID που διενεργήθηκαν στα άτομα που εργάζονταν και εκπαιδεύονταν στις εγκαταστάσεις της Intellexa στο Ελληνικό μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Ιουλίου 2021.

Από τα αποκαλυπτικά mail και αρχεία που προήλθαν μέσα από την Intellexa προκύπτει πως μικροβιολογικό εργαστήριο βιοπαθολόγου ιατρού που εδρεύει στο Νέο Ψυχικό ήταν αυτό που διενεργούσε τα τεστ COVID για το προσωπικό που βρισκόταν μέσα στις εγκαταστάσεις της Intellexa.
Το μικρό μικροβιολογικό εργαστήριο που βρισκόταν στο Νέο Ψυχικό (δηλαδή πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Intellexa που ήταν στο Ελληνικό), γειτνιάζει με τα γραφείο του Λαβράνου στο Νέο Ψυχικό.


Από τα στοιχεία προκύπτει πως το μικροβιολογικό εργαστήριο διενήργησε στις 4/11/2020 τεστ COVID σε 18 άτομα, στις 12/4/4/2021 διενήργησε τεστ COVID σε 29 άτομα, στις 11/5/2021 διενήργησε τεστ COVID σε 39 άτομα και στις 28/7/2021 διενήργησε τεστ COVID σε 28 άτομα.
Ωστόσο, το προσωπικό που η Intellexa απασχολούσε επίσημα εκείνη την περίοδο ήταν μόλις 9 άτομα. Δηλαδή τα τεστ COVID έγιναν σε πολλαπλάσια άτομα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν επίσημη σχέση με την Intellexa.


Τα αποτελέσματα των εν λόγω τεστ φέρονται να έχουν αποσταλεί και ηλεκτρονικά από το μικροβιολογικό εργαστήριο, ήτοι όλα τα δεδομένα βρίσκονται στο αρχείο της βιοπαθολόγου.
Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει τα στοιχεία από το εργαστήριο για να διασταυρωθούν τα ονόματα όλων όσων εργάζονταν και εκπαιδεύονταν στις εγκαταστάσεις της Intellexa, για να φανεί εάν ανάμεσα τους ήταν στελέχη της ΕΥΠ.
Ακόμη, ζητήθηκε από τον κ. Ζήση να διαπιστωθεί και το ποιος πλήρωσε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το μικροβιολογικό εργαστήριο, ήτοι εάν η πληρωμή πραγματοποιήθηκε από την ίδια την Intellexa ή από κάποιον τρίτο.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ειδικό ρόλο στη διεκπεραίωση των καθημερινών συναλλαγών της Intellexa είχε στενός συνεργάτης του Γιάννη Λαβράνου , ο οποίος κατά συγκεκριμένες μαρτυρίες είχε συχνή παρουσία στο Ελληνικό.

Κατά το ΒΗΜΑ, οι καταθέσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα φέρνουν στο επίκεντρο του σκανδάλου εκτός από τους Δημητριάδη, Λαβράνο και Μπίτζιο και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, αλλά και την πρώην Β΄ υποδιευθύντρια της ΕΥΠ Ευαγγελία Γεωργακόπουλου.