Πανεπιστήμιο Stanford: Εβδομαδιαίο τεστ και μάσκες και για τους εμβολιασμένους φοιτητές!

Το εγνωσμένου κύρους Πανεπιστήμιο του Stanford ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την υποχρέωση των φοιτητών να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο έναντι του κορωνοϊού ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένοι!

Σε μήνυμα που απεστάλη προς τους φοιτητές, οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν αρχής γενομένης από τις 15 Αυγούστου 2021!

Με την επιστροφή τους οι φοιτητές θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες και να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού ενώ ταυτοχρόνως θα υποβάλλονται σε έλεγχο για τον κορωνοϊό ανεξαρτήτως αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο.

Από τους ανεμβολίαστους φοιτητές ζητήθηκε να έρθουν στο Πανεπιστήμιο μια εβδομάδα νωρίτερα ώστε να υποβληθούν σε έλεγχο, να κάνουν το εμβόλιο και να τηρηθεί ένα χρονικό διάστημα περιορισμού.

Τα νέα μέτρα ασφαλείας  είναι σαφώς τροποποιημένα σε σχέση με την αρχική πολιτική που είχε θεσπίσει το Πανεπιστήμιο. Τον προηγούμενο μήνα το Πανεπιστήμιο είχε ανακοινώσει ότι οι εμβολιασμένοι φοιτητές δεν θα χρειαζόταν να υποβληθούν σε ελέγχους για τον κορωνοϊό!

 

https://www.nbcnews.com/news/us-news/stanford-will-require-weekly-covid-19-testing-all-students-regardless-n1276660