Ο πρώτος εβραϊκός γάμος πραγματοποιήθηκε στον Αβρααμικό Οικογενειακό Οίκο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μετάφραση: Ιωάννης Λάμπρου

Ο πρώην βοηθός του προέδρου Τραμπ, Άβι Μπέρκοβιτς, τέλεσε τον γάμο στη Συναγωγή Moses Ben Maimon.

Του JN REPORTER
Ο πρώτος εβραϊκός γάμος πραγματοποιήθηκε στον πρόσφατα εγκαινιασμένο Αβρααμικό Οικογενειακό Οίκο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πρώην βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Άβι Μπέρκοβιτς, παντρεύτηκε στη Συναγωγή Moses Ben Maimon, έναν από τους τρεις οίκους λατρείας στο διαθρησκειακό κτίριο στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Μπέρκοβιτς εργάστηκε μαζί με τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος ήταν η ηγετική δύναμη πίσω από τις Συμφωνίες του Αβραάμ, με τις οποίες είδε το Ισραήλ να εξομαλύνει τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Ο Αβρααμικός  Οικογενειακός Οίκος είναι ο πρώτος του είδους του στη Μέση Ανατολή και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα, Sir David Adjaye.

Το 2019, η εταιρεία του Adjaye επιλέχθηκε να σχεδιάσει τον Αβρααμικό Οικογενειακό Οίκο. «Ουσιαστικά, η έμπνευση ήταν να καταλάβουμε ότι οι τρεις θρησκείες προέρχονται πραγματικά από αυτήν την εξαιρετική περιοχή», είπε ο Adjaye πέρυσι.

Η συναγωγή διαθέτει ένα κύριο ιερό, δύο μίκβε, μπέιτ μιντράς και μια κατοικία για ένα νεαρό ζευγάρι ραβίνων που θα ζήσει στο χώρο.

Βρίσκεται στην πολιτιστική περιοχή Saadiyat στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι επισκέπτες είναι πλέον ευπρόσδεκτοι να προσευχηθούν στους τρεις οίκους λατρείας, ενώ η πρόσβαση του κοινού και οι ξεναγήσεις θα είναι διαθέσιμες από την 1η Μαρτίου.
Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα