Ο κυβερνήτης της Φλόριντα επιβάλλει κυρώσεις σε εταιρείες που επιβάλλουν τα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis κάλεσε τους νομοθέτες της πολιτείας να επιβάλουν μόνιμες υφιστάμενες κυρώσεις για τις εταιρείες που απαιτούν από όλους τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.
Η πρόταση θα επεκτείνει επ’ αόριστον τα μέτρα που υπέγραψε ο DeSantis το 2021 και έκαναν τη Φλόριντα την πρώτη πολιτεία της χώρας που απειλούσε τις επιχειρήσεις με πρόστιμα εάν απαιτούσαν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19. Αυτά τα μέτρα έφεραν τον DeSantis και τη Φλόριντα εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με τις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να εμβολιάσει το εργατικό δυναμικό της χώρας.
Αυτή τη φορά, ο DeSantis ενθάρρυνε τον σκεπτικισμό για τα εμβόλια Covid-19 συνολικά.
«Έκαναν λάθος σχετικά με τα lockdown», είπε ο DeSantis την Τρίτη. «Έκαναν λάθος σχετικά με τις εντολές μάσκας. Έκαναν λάθος για το κλείσιμο των σχολείων. Έκαναν λάθος σχετικά με τα εμβόλια mRNA. Έκαναν λάθος σχετικά με τα διαβατήρια εμβολιασμού και τις υποχρεωτικότητες εμβολίων».
Ο DeSantis θέλει να κάνει μόνιμους τους νόμους που ψηφίστηκαν τον Νοέμβριο του 2021, αφού συγκάλεσε ειδική συνεδρίαση ως απάντηση στην ομοσπονδιακή εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα εμβόλια. Αυτά τα μέτρα, που είχαν προγραμματιστεί να λήξουν στα τέλη Ιουνίου, περιλάμβαναν απαγορεύσεις στις απαιτήσεις για μάσκα στα σχολεία και στην κυβέρνηση και απαγόρευσε τα εμβόλια ως προϋπόθεση για ταξίδια.
Εκτός από την πρόταση μόνιμων απαγορεύσεων για αυστηρές εντολές για μάσκα και εμβόλια, ο DeSantis θέλει επίσης να αποτρέψει τους γιατρούς από το να χάσουν την ιατρική τους άδεια εάν διαφωνούν με θέσεις που έρχονται σε αντίθεση με την ιατρική συναίνεση.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Τρίτης στο Panama City Beach, ο DeSantis καλωσόρισε στη σκηνή έναν τοπικό δερματολόγο που έχει διαδώσει «αβάσιμες συνωμοσίες» για την Covid-19 στο Twitter. (Ως αβάσιμες συνομωσίες τις χαρακτηρίζει το άρθρο του CNN!)
«Θέλουμε να έχουμε τους ιατρούς μας να προστατεύονται με την ελευθερία να μπορούν να λένε την αλήθεια», είπε ο DeSantis.
Υπό τον DeSantis, η Φλόριντα έγινε η μόνη πολιτεία που συνέστησε να μην εμβολιάζονται παιδιά και το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας έχει επίσης αποθαρρύνει τους άνδρες κάτω των 40 ετών από το να κάνουν το εμβόλιο mRNA Covid-19 λόγω ανησυχιών για παρενέργειες.
 
 
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ : 25/1/23