Νοσοκομείο Βόλου: Ένας γιατρός για 90 ασθενείς!

Ελλείψεις σε φάρμακα για την αγωγή που χορηγείται σε ασθενείς με κορωνοϊό καταγράφονται στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε ο Διευθυντής των Κλινικών Covid κ. Χαράλαμπος Μάνδρος προς τη Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου που ζητά να μάθει τους λόγους αυτής της έλλειψης. Την ίδια στιγμή, με άλλο του έγγραφο ο κ. Μάνδρος κάνει γνωστό ότι οι εφημερίες της Παθολογικής Κλινικής και των Κλινικών Covid είναι επισφαλείς, καθώς υπάρχει μόλις ένας ειδικός γιατρός για 90 και πλέον ασθενείς.

Στο έγγραφό του ο κ. Μάνδρος αναφέρει πως έχουν διαπιστωθεί σημαντικές καθυστερήσεις για το φάρμακο kineret-anakinra ή και πλήρης απουσία στο φάρμακο RoActemra-tocilizumab.

Τα εν λόγω σκευάσματα, σύμφωνα με τον γιατρό, είναι απολύτως απαραίτητα για την αντιμετώπιση ιδίως νέων ασθενών με υπεραντίδραση του ανοσολογικού τους συστήματος και είναι αναγκαία η όσο το δυνατόν νωρίτερη χορήγησή τους από της εισόδου ακόμη του ασθενούς και υπάρχει και σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ. Ο κ. Μάνδρος ζητά ενημέρωση στο που οφείλεται αυτή η δυσλειτουργία και κυρίως εάν είναι μόνιμη ή αφορά σε κάποιο παροδικό πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Μόνος για 90 και πλέον ασθενείς

Ακόμη,  με άλλη του επιστολή ο κ. Μάνδρος ζητά να γίνουν άμεσες ενέργειες από τη Διοίκηση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της εφημέρευσης στην παθολογική κλινική και στις κλινικές Covid, καθώς όπως σημειώνει » καλείται ο μοναδικός εφημερεύων Επιμελητής Παθολόγος να έχει την ευθύνη 90 και πλέον ασθενών. Είναι προφανές ότι αυτό είναι αδύνατο και εξαιρετικά επικίνδυνο. Κατόπιν τούτων οι όποιες εφημερεύσεις των κλινικών είναι εξαιρετικά επισφαλείς και επικίνδυνες», ενώ σημειώνει ότι με βάση της γνωμοδότησης του ΚΕΣΥ, την ευθύνη των ασθενών με covid μπορούν να την έχουν μόνοι οι γιατροί ειδικοτήτων παθολογίας, λοιμωξιολογίας, πνευμονολογίας και εντατικολογίας.

Σημειώνεται πως ο ειδικός γιατρός που εφημερεύει, είναι υπεύθυνος και για τους ασθενείς με covid, αλλά και για τους άλλους παθολογικούς ασθενείς.

πηγή