Νέα ταινία μικρού μήκους στην ποντιακή διάλεκτο

Μία ταινία μικρού μήκους στην ποντιακή διάλεκτο, με ελληνικούς υπότιτλους και με τόσο μεγάλες αλήθειες! Αυτή είναι η ταινία «Να γελάς» που από τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε ανέβηκε στο YouTube, σκορπίζει συγκίνηση και μιλάει στην καρδιά των Ποντίων.

Πρωταγωνίστρια η «γραία Άννα», η «εγγονή» της και ένας «Πόντιος ομογενής από την Τσάλκα», δηλαδή η Άννα Σπυρίδου, η κόρη της Ραφαηλία-Αρετή Σπυρίδου και ο Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Οι τρεις τους αποδίδουν με πολύ όμορφο τρόπο τους ρόλους που έχτισε για αυτούς ο Μιχάλης Νικολαΐδης στο σενάριο της ταινίας μικρού μήκους, της οποίας έκανε και τη σκηνοθεσία. Έκπληξη αποτελεί η μικρή Ραφαηλία-Αρετή που αρθρώνει ποντιακό λόγο με άνεση.

Στο μοντάζ και την κάμερα ήταν ο Βασίλης Καπηλίδης, τη μουσική έγραψαν οι Έλλη Λαριονίδου και Μαρία Πεΐδη ενώ την επιμέλεια και το σχεδιασμό των τίτλων έκανε η Δήμητρα Γκιώντε. Η παραγωγή έγινε από την YAGHDAN PRODUCTIONS και τα γυρίσματα στο Hotel Nemesis στα Κομνηνά Σταυρούπολης της Ξάνθης.

Να χαμογελάς και να σκεπάζεις κάτω από αυτό τις πληγές σου, ακούγεται να λέει η γραία Άννα στην εγγονή της, επαναλαμβάνοντας αυτό που γνωρίζουμε όλοι: το γέλιο είναι πηγή ζωής.

Συγχαρητήρια σε όλους!

πηγή