Νέα επιστημονική μελέτη στην Ολλανδία δείχνει ότι οι περιορισμοί 2G-3G είναι αναποτελεσματικοί έναντι της μετάδοσης του κορωνοϊού!

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι πλέον προφανές πια ότι τα πιστοποιητικά κι οι εφαρμοζόμενες υποχρεωτικοτητες δεν έχουν στόχο την προστασία της υγείας, αλλά τον καθολικό μας έλεγχο!
 
Το προηγούμενο καλοκαίρι η ολλανδική κυβέρνηση εισήγαγε ένα σύστημα πιστοποίησης κορωνοϊού, με πρόσχημα την επαναφορά στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων που είχαν πληγεί από τις καραντίνες. Αυτό το σύστημα συνίσταται στην παρουσίαση πιστοποιητικού νοσησης, εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ. 
Οποιοσδήποτε συνεπώς ήθελε να παρευρεθεί σε μια συναυλία, θεατρική παράσταση, σινεμά ή να φάει σε ένα εστιατόριο, θα έπρεπε να παρουσιάσει ένα από τα 3G μέσω της εφαρμογής στο κινητό του. 
Με την υπάρχουσα καραντίνα να έχει ισχύ έως τις 25 Ιανουαρίου, το κοινοβούλιο θα συζητήσει την επέκταση του μέτρου 3G ή την πιθανή εισαγωγή του μέτρου 2G, που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά νοσήσαντες και εμβολιασμένους. 
Παρόλα αυτά μια νέα μελέτη η οποία εκπονήθηκε από τα ιδρύματα TU Delft, UMC Utrecht, Populytics, Erasmus University Rotterdam and Erasmus MC, κατέδειξε ότι τα εφαρμοζόμενα μέτρα, αλλά και τα προτεινόμενα δεν θα έχουν πιθανότητα σημαντική επίδραση στη διάδοση του κορωνοϊού, αλλά και στη νέα μετάλλαξη Όμικρον. 
Ο επικεφαλής ερευνητής Niek Mouter, δήλωσε ότι θα είναι δύσκολο να υπερασπιστεί κάνεις επιστημονικά την εισαγωγή των 2G-3G πολιτικών. 
Σύμφωνα με την έρευνα του η 2G πολιτική θα μειώσει το δείκτη μετάδοσης R λιγότερο από 10%, ενώ η εφαρμοζόμενη 3G πολιτική τον μειώνει κατά 5,4%. 
Το πιο σημαντικό είναι ότι καμμία από τις δυο πολιτικές δεν θα μπορέσει να ρίξει το ρυθμό μετάδοσης R κάτω από τη μονάδα. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία ο δείκτης R ήταν στο 1,42 στα τέλη Δεκεμβρίου, με την πιθανότητα να είναι ιδιαίτερα αυξημένος τώρα να είναι ορατή. 
Παρόλα αυτά οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εισαγωγή πολιτικής 1G, όπου όλοι θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, θα είναι η πιο αποτελεσματική, καθως θα ρίξει το δείκτη μετάδοσης R 45%. 
Ωστόσο ο Niek Mouter τόνισε ότι «ούτε αυτό το μέτρο πιθανότατα δεν θα ρίξει το R αισθητά κάτω από τη μονάδα».