Μελέτη: 1 στα 500 παιδιά που έλαβαν το σκεύασμα της Pfizer νοσηλεύτηκε με βλάβη!

Ένα στα 500 παιδιά κάτω των πέντε ετών που έλαβαν το “εμβόλιο” mRNA Covid των Pfizer/BioNTech νοσηλεύτηκε με βλάβη από το προϊόν και ένα στα 200 είχαν συμπτώματα που συνεχίζονταν για εβδομάδες ή μήνες μετά, σύμφωνα με μελέτη.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA περιελάμβανε 7.806 παιδιά ηλικίας πέντε ετών ή νεότερα, τα οποία παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο για 91,4 ημέρες μετά τον πρώτο τους “εμβολιασμό”. Ήταν μια αναδρομική μελέτη κοορτής που έγινε ως διαδικτυακή έρευνα (ποσοστό ανταπόκρισης 41,1%) την άνοιξη του 2022, η οποία περιελάμβανε γονείς ή φροντιστές που δήλωσαν παιδιά για εμβολιασμό κατά του SARS-CoV-2 σε εγκαταστάσεις εξωτερικής περίθαλψης στη Γερμανία. Συγκρίθηκαν οι ανεπιθύμητες ενέργειες με εκείνες των ίδιων παιδιών με άλλους εμβολιασμούς, προκειμένου να ελεγχθεί η ύπαρξη υπερ-αναφορών.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση της δόσης BNT162b2 ήταν “σε γενικές γραμμές συγκρίσιμα” με εκείνα για άλλα εμβόλια.

Αλλα ας δούμε τι θεωρούν οι συντάκτες της μελέτης ως “συγκρίσιμα”:

  • Οποιαδήποτε συμπτώματα: 62% περισσότερα σε σύγκριση με τα άλλα παιδικά εμβόλια
  • Μυοσκελετικά (μύες και οστά) συμπτώματα: 155% περισσότερα
  • Δερματολογικά (δερματικά) συμπτώματα: 118% περισσότερα
  • Δερματικά συμπτώματα: 118% περισσότερα
  • Ωτορινολαρυγγολογικά (αυτιά, μύτη και λαιμός) συμπτώματα: 537% περισσότερα
  • Καρδιαγγειακά (καρδιά κ.λπ.): 36% περισσότερα
  • Γαστρεντερικά (στομάχι κ.λπ.): 54% περισσότερα

Στο 0,5% των παιδιών (40 από 7.806) τα συμπτώματα ήταν “επί του παρόντος σε εξέλιξη και συνεπώς άγνωστης βαρύτητας”. Πρόκειται για μια μελέτη με περίοδο παρακολούθησης 2-4 μηνών. Αυτό σημαίνει ότι το 0,5% των παιδιών είχαν μια ανεπιθύμητη ενέργεια που παρέμεινε για εβδομάδες ή μήνες. Σε δύο περιπτώσεις (0,03%), επιβεβαιώθηκε ότι τα συμπτώματα διήρκεσαν περισσότερο από 90 ημέρες.

Δέκα παιδιά νοσηλεύτηκαν με αναφερόμενες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (ΣΑΕ), σε σύγκριση με μηδέν με τα άλλα εμβόλια. Αυτό αναφέρθηκε ως 0,1%, όπως και σε σύνολο 7.806. Ωστόσο, η μελέτη αναφέρει επίσης ότι δεν αναφέρθηκε καμία νοσηλεία για τα παιδιά που έλαβαν τη χαμηλή δόση των 3 μg. Δεδομένου ότι αναφέρεται επίσης ότι 6.033 παιδιά έλαβαν τουλάχιστον μία δόση άνω των 3 μg (ή άγνωστης δοσολογίας), το ποσοστό στη σχετική κοόρτη είναι πιο κοντά στο 0,2%, ή περίπου ένα στα 500.

Τέσσερις από τις νοσηλείες αφορούσαν καρδιαγγειακή βλάβη- ένα παιδί νοσηλεύτηκε μετά και από τις δύο δόσεις για το λόγο αυτό. Τέσσερις αφορούσαν πνευμονολογικές (πνευμονικές) διαταραχές. Τα συµπτώµατα των παιδιών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκοµείο διήρκεσαν κατά µέσο όρο 12,2 ηµέρες και το µέγιστο 60 ηµέρες. Κανένα δεν ανέφερε διάγνωση μυοκαρδίτιδας. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι σε αυτό το σχετικά μικρό δείγμα.

Το ποσοστό θνησιμότητας στις ηλικίες κάτω των 20 ετών έχει αποδειχθεί ότι είναι 0,0003%. Το ποσοστό για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι ακόμη χαμηλότερο. Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από τη γρίπη παρά από την Covid-19. Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε μη ρεαλιστικά ότι αυτό είναι το ποσοστό θνησιμότητας για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών και ότι τα εμβόλια το μηδενίζουν, αυτό εξακολουθεί να σημαίνει ότι τουλάχιστον 500 παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία για κάθε μία ζωή που υποτίθεται ότι σώζουν τα “εμβόλια“. Στην πραγματικότητα η αναλογία είναι πολύ χειρότερη από αυτή.

Ωστόσο, η ΕΕ ενέκρινε το προϊόν για αυτή την ηλικιακή ομάδα και οι ΗΠΑ το προσθέτουν στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών τους.

πηγή