Κορυφαίες ιστορίες για τα μετρητά εντός του 2023 (β΄μέρος)

Σήμερα, ανακεφαλαιώνουμε κάποιες από τις κορυφαίες ιστορίες  για τα μετρητά για το δεύτερο μισό του  2023.

Ιούλιος: Νομοσχέδιο για πληρωμές επιδιώκει την ενίσχυση των Αμερικανών με επιλογές στις πληρωμές

Ένα δικομματικό νομοσχέδιο με στόχο τη διατήρηση της ελευθερίας επιλογής στις πληρωμές εισήχθη εκ νέου στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να απαγορεύσει στις επιχειρήσεις την άρνηση πληρωμών με μετρητά, ή τη χρέωση υψηλότερης τιμής για χρήση μετρητών.

Αύγουστος: Η μεταμορφωτική δύναμη της βοήθειας μετρητών

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών παρέχει βοήθεια με μετρητά για να αντιμετωπίσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστικές κρίσεις από το 2008, και η έκθεσή του για το 2023 αποτυπώνει μια ενθαρρυντική εικόνα του πόσο γρήγορα και στοχευμένα η παράδοση φυσικού νομίσματος σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τους υποστηρίζει στο να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους, των οικογενειών τους και στις κοινότητες που ζουν.

Σεπτέμβριος: Μετρητά και επιλογή στην Κούβα

Η κυβέρνηση της Κούβας έκανε κινήσεις να περιορίσει τη χρήση των μετρητών σε μία προσπάθεια να «αναγκάσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές». Η κίνηση δεν ήταν δημοφιλής στους πολίτες για τους οποίους τα χαρτονομίσματα στα χέρια προσφέρουν επιλογή, ιδιωτικότητα και προσωπικό έλεγχο των οικονομικών τους και συνεπώς της ζωής τους.

Οκτώβριος: Τα μετρητά βοηθούν τους Καναδούς  να ανταπεξέλθουν στην συντριβή χωρίς μετρητά

Οι πληρωμές σε όλον τον Καναδά άλλαξαν σε μετρητά καθώς η διακοπή λειτουργίας του δικτύου στην εταιρία επεξεργασίας πληρωμών χωρίς μετρητά Moneris απέκλεισε τις συναλλαγές με κάρτες σε μεγάλες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένων των Οντάριο, Βρετανική Κολομβία, Μισισάουγκα και Γουίνιπεγκ.

Μετά από αυτή τη διακοπή λειτουργίας τα καταστήματα Woolworths σε όλη την Αυστραλία χρησιμοποίησαν μόνο μετρητά λόγω προβλημάτων σύνδεσης στο διαδίκτυο που κατέστησαν αδύνατες τις πληρωμές χωρίς μετρητά.

Νοέμβριος: Η συντριβή της Ουρουγουάης χωρίς μετρητά

…Και ακόμα μία υπενθύμιση της σημασίας των μετρητών – ακόμα και για εκείνους που προτιμούν να πληρώνουν χωρίς μετρητά – προέκυψε όταν, ακολουθώντας μία «επιθετική στρατηγική» για την ανάπτυξη των συναλλαγών χωρίς μετρητά στην Ουρουγουάη, ο πάροχος υπηρεσιών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Fiserv αντιμετώπισε διακοπή του δικτύου που οδήγησε στον αποκλεισμό των πληρωμών με κάρτα για χιλιάδες επιχειρήσεις, με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση.

Δεκέμβριος: Οι χαρές των μετρητών

Η Cash Matters λάνσαρε τη σειρά Οι χαρές των μετρητών, δίνοντας απλά και πρακτικά παραδείγματα για το πώς τα μετρητά κάνουν την καθημερινή ζωή πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Τα βίντεο αυτό τον μήνα κάλυψαν την ανθεκτικότητα, τη συμπερίληψη, την απλότητα, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια.

cashmatters

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα