Η κυβέρνηση εξαναγκάζει τους εργαζόμενους και για 4η δόση, ενώ στην Ιταλία καταργείται ακόμα και η μάσκα!

Παντελής Λαμψιώτης

Παραμένει ακέραια η παράλογη εμμονή που έχει η κυβέρνηση να «τιμωρεί» τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με οικονομική πίεση μέσω υποχρεωτικών rapid test.

Μέτρα – κυβέρνηση: Την ώρα που τα πιστοποιητικά και οι υποχρεωτικότητες ολοένα και εγκαταλείπουν τις ευρωπαϊκές χώρες και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κήρυξε το τέλος της πανδημίας σε συνέντευξή του, η Ελλάδα παραμένει ένα από τα τελευταία «οχυρά» του αυταρχισμού και του παραλογισμού.

Έτσι, σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων κατά της περεταίρω εξάπλωσης του κορονοϊού, και μεταξύ αυτών είναι και ο έμμεσος εξαναγκασμός όλων των εργαζόμενων να προβούν στην 4η δόση, ειδάλλως ξαναμπαίνουν στο «γαϊτανάκι» των υποχρεωτικών rapid test!

Μόνο και μόνο για να συνεχιστεί ο κυβερνητικός παραλογισμός και να τιμωρούνται οι «απειθείς», ενώ στην ουσία αυτό το μέτρο δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού στους εργασιακούς χώρους, εφόσον εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι διασπείρουν τον ιό με την ίδια ευκολία.

Έτσι το υποχρεωτικό rapid test που θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους, ομοιάζει περισσότερο με φόρο… «απείθειας», παρά με σοβαρό υγειονομικό μέτρο με λογική βάση.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ωθεί τους εργαζόμενους να κάνουν ένα εμβόλιο κατά της Covid – 19 που εγκρίθηκε με βάση την έρευνα που έχει γίνει μόνο σε… ποντίκια (και όχι σε ανθρώπους). Σε ό,τι αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια, οι φαρμακευτικές έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει μόνο δεδομένα από πειράματα σε ζώα. Τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί και τα οποία παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο στη FDA από τη Pfizer αφορούσαν μόλις οκτώ ποντίκια.

Και ο νέος γύρος εξαναγκασμού που επιβάλλει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, έρχεται τη στιγμή που η χώρα μας συνεχίζει να παρουσιάζει επιδόσεις «πρωταθλητισμού» στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ε.Ε., χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί μια σοβαρή έρευνα από το υπουργείο Υγείας για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν αυτό το άκρως ανησυχητικό φαινόμενο.

Την ίδια στιγμή, στην γειτονική Ιταλία καταργείται ακόμα και η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως η ισχύς του διατάγματος που καθιστούσε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε τρένα, λεωφορεία και πλοία, δεν θα ανανεωθεί. Η υποχρεωτική μάσκα παρέμεινε μόνο στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία.

Και το ερώτημα παραμένει. Πότε θα μπει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό που κυριαρχεί στη χώρα μας;

SPORTIME