Η αποκάλυψη της αλήθειας και η ρητορική ικανότητα συγκάλυψής της

Πριν από λίγες εβδομάδες σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας η δημοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ της υγείας από τον ΕΟΔΥ αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θεωρούνται και καταγράφονται οι νεκροί από κόβιντ 19, σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Ζαούτη και προκάλεσε την απορημένη αντίδραση του υπεύθυνου δημοσιογράφου της εκπομπής και την αμηχανία των υπολοίπων.

Συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ 1 ¨Καλημέρα Ελλάδα¨ που διευθύνει ο Γιώργος Παπαδάκης, η δημοσιογράφος κ. Χαραλαμπάκου που καλύπτει τα θέματα υγείας αναφέρεται στη δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Ζαούτη με γενικό τίτλο : ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ – ΑΝΤΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ. Ας παρακολουθήσουμε τον διάλογο που ακολούθησε:

Παπαδάκης: Το σκεπτικό ποιο είναι; Ότι ο τρόπος με τον οποίο γινόταν μέχρι σήμερα αδικούσε τη χώρα γιατί δίναμε μεγαλύτερους αριθμούς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα; Γιατί κάτι τέτοιο διαβάζω ότι είπε ο κ. Ζαούτης.

Χαραλαμπάκου: Εμείς ακολουθούμε τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος λέει ότι όποιος έχει διαγνωσθεί θετικός χωρίς χρονικό περιορισμό είναι νεκρός από κορωνοϊό.

Παπαδάκης: Τον πεθαίναμε πριν πεθάνει; Αυτά που βγάζαμε εμείς έτσι, και μας τα λεγες εσύ στο δελτίο ειδήσεων καθημερινά … χθες είχαμε 67 θανάτους, αυτοί οι θάνατοι δεν είναι πραγματικοί, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Χαραλαμπάκου: Έτσι είναι γιατί ακολουθούμε τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στρατάκης (δημοσιογράφος): Και θα σου βγει ο ανεμβολίαστος τώρα και θα σου πει, μαγειρεύετε τα στοιχεία, ορίστε, άλλο ένα επιχείρημα στους ανεμβολιαστές.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε το διάλογο στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=irBnU6pm3gY

Την ίδια μέρα σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας και συγκεκριμένα στο MEGA στο βραδινό δελτίο ειδήσεων ο κ. Ευαγγελάτος κάλεσε τον υπουργό επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο για να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Ζαούτη. Ας παρακολουθήσουμε τον διάλογο που ακολούθησε:

            – Ευαγγελάτος: Επικαλέστηκα την συνέντευξη τύπου για τον υπολογισμό των νεκρών από τον κορωνοϊό, μπορείτε να μας εξηγήσετε τι είναι αυτό και γιατί, κάποιοι λένε ότι μπορεί να προσπαθείτε να κρύψετε λίγο τους νεκρούς τώρα από δω και πέρα ή τέλος πάντων αν κάτι έχει αλλάξει, το κάναμε λάθος δηλαδή 1,5 κοντά 2 χρόνια τώρα;

            – Άκης Σκέρτσος-Υπουργός Επικρατείας: Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε μια παρουσίαση όπου έδειξε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή η Ελλάδα επιλέγοντας και εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία, τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εφαρμόζει την πιο διασταλτική ερμηνεία, τον πιο διασταλτικό τρόπο καταγραφής, ουσιαστικά υπερκαταγράφει νεκρούς από covid, … ε … τι … ουσιαστικά καταγράφοντας ανθρώπους που έχουνε νοσήσει σε οποιαδήποτε στιγμή από τον ιό, αυτό δεν είναι κάτι που κάνουν άλλες χώρες, δηλαδή η Μ. Βρετανία για παράδειγμα καταγράφει ουσιαστικά θανάτους από covid …

            – Ευαγγελάτος: Θα το αλλάξουμε τώρα αυτό;

            – Υπουργός: Όχι δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα, έχουμε πει ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μια ενιαία μεθοδολογία …

            – Ευαγγελάτος: Το καταλαβαίνω … αλλά … άρα αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τελικά δε θα ισχύσει;

            – Υπουργός: Αυτό … δεν είπε τίποτα τέτοιο, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, απλά παρέθεσε τους τρόπους, τη μεθοδολογία με την οποία γίνεται η καταγραφή σε κάθε χώρα, αυτό το οποίο εξήγησε είναι ότι δεν υπάρχει συγκριτικό πλαίσιο διότι υπάρχουν διαφορετικά εργαλεία μεθοδολογίας καταγραφής και έδωσε να καταλάβουμε ότι για παράδειγμα αν εφαρμόζαμε τη μεθοδολογία που εφαρμόζει π.χ. το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμφανίζαμε 20% λιγότερους θανάτους από covid.

            – Ευαγγελάτος: Αλλά δε θα εφαρμοστεί τελικά αυτό, θα μείνουμε στο ίδιο μοντέλο.

            – Υπουργός: Όχι, όχι, μα δεν είπε αυτό ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε ότι εμείς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το συγκεκριμένο τρόπο καταγραφής.

            – Ευαγγελάτος: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Σκέρτσο.

            Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε το διάλογο στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=8h-DB28nnj0&feature

Έτσι είναι, αν γνωρίζεις καλά την ελληνική γλώσσα και την χειρίζεσαι σωστά, βοηθούμενος κι από στοχευμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων, χρησιμοποιείς και τον κατάλληλο γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας στον προφορικό σου λόγο (ρητορική ικανότητα), αποκαλείς το μαύρο ως ακραία απόχρωση του λευκού και πείθεις πολλούς. Για πόσο ακόμα όμως;

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των νοσούντων και των νοσησάντων από κορονοϊό. H χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι επιλεκτική και μόνο σε επώνυμους. Άλλωστε έχει δηλωθεί επανειλημμένα από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι τα μονοκλωνικά καθώς και οι θεραπείες που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκων θα δοθούν εφόσον ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας. Δηλαδή με απλά λόγια θα αφεθούν κι άλλοι να πεθάνουν κι έπειτα θα δοθούν προς θεραπεία των ασθενών. Πέραν όλων αυτών υπάρχουν καταγγελίες γιατρών, νοσηλευτών, μέσα από τα νοσοκομεία, άνισης μεταχείρισης ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων εις βάρος των πρώτων.

Διασωληνώνουν ανεμβολίαστους με κορεσμό οξυγόνου 94 και 95. Η δε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας σε αντίθεση με γειτονικές χώρες όπως στην Αλβανία και στα Σκόπια όπου ενώ έχουν πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο με προβληματικότερο σύστημα υγείας και με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη από τη δική μας (33% στην Αλβανία), έχουν πολύ λιγότερους θανάτους ποσοστιαία από εμάς. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ιατρική βοήθεια και φροντίδα στο σπίτι με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων-σύμφωνα με όσα αναφέρει Βορειοηπειρώτης γιατρός που εργάζεται στην Αλβανία-και πριν την επιδείνωση παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα σε υποτυπώδη κέντρα υγείας με φάρμακα κατά του κορωνοϊού αντί να περιμένουν να χειροτερέψουν και να εισαχθούν σε νοσοκομεία για περαιτέρω φροντίδα και εντατική θεραπεία.

Υγειονομικοί που αναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ δεν ήθελαν, καταγγέλλουν ότι επικρατούν μέσα στα νοσοκομεία συνθήκες πρωτόγνωρες, βλέπουν να έχουν παρενέργειες και να πεθαίνουν άνθρωποι από τα εμβόλια, τα λένε μεταξύ τους αλλά φοβούνται να μιλήσουν και να τα πουν δημόσια. Άλλοι υγειονομικοί που εργάζονται στις ΜΕΘ (μεγάλου νοσοκομείου επαρχιακής πόλης της Μακεδονίας) καταγγέλλουν ότι όταν πεθαίνει ένας ανεμβολίαστος τρέχουν και το διαδίδουν, ενώ όταν πεθαίνει ένας εμβολιασμένος γίνεται πανικός να μη διαδοθεί. Αυτά αναφέρει μια υγειονομικός από τη Νάουσα σε μια πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών. Μπορείτε να δείτε το βίντεο (μετά το 3΄) διάρκειας 10΄ περίπου λεπτών (http://ethnegersis.blogspot.com/2021/12/blog-post_36.html?m=1#more)

Οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό. Πολύ γνωστό μου πρόσωπο πλήρως εμβολιασμένο και με τις 3 δόσεις πέθανε από κορωνοϊό και δηλώθηκε ανεμβολίαστος. Έκανε την τρίτη δόση και μετά από τρεις ημέρες κόλλησε κορωνοϊό, επιδεινώθηκε, διασωληνώθηκε και πέθανε. Καταγράφηκε ως ανεμβολίαστος επειδή δεν πέρασαν 14 μέρες μετά την τρίτη δόση. Στο άκουσμα της είδησης από τα μέσα ενημέρωσης ότι το 80% των ασθενούντων στα νοσοκομεία όπως και των διασωληνωμένων αλλά και των θανόντων είναι ανεμβολίαστοι, η αίσθηση που δίδεται είναι ότι δεν έκαναν κανένα εμβόλιο ούτε την πρώτη δόση. Δηλαδή εκτός του ότι τους πεθαίνουν όλους από τον κορωνοϊό (αρκεί να νόσησαν από τον ιό κι ας πέθαναν μετά από μήνες από τροχαίο), παραποιούν και τα στοιχεία δίνοντας λανθασμένη εντύπωση, μεταφέροντας και φορτώνοντας τις ευθύνες (του παραπαίοντος και μη χρηματοδοτούμενου συστήματος υγείας με γεμάτες ΜΕΘ) στους ανεμβολίαστους, ότι για όλα φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

Η πολιτική αυτή έχει διχάσει την κοινωνία και έχει εναντιώσει τους μεν εναντίον των δε. Οι μεν εμβολιασμένοι αναρωτιούνται λέγοντας προς τους ανεμβολίαστους:

  • Μα καλά δεν βλέπουν τους χιλιάδες νεκρούς, τόσο ανόητοι είναι, τι άλλο θέλουν για να πιστέψουν;

Οι δε ανεμβολίαστοι αναρωτιούνται λέγοντας προς τους εμβολιασμένους:

  • Μα καλά δεν βλέπουν την απάτη που διενεργείται, δεν διακρίνουν την παραποίηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών;

Είθε ο σαρκωθείς και σήμερον περιτμηθείς Κύριος να φωτίσει όλους μας. Αμήν! Καλή Χρονιά!

   1  Ιανουαρίου  2022

Κωνσταντίνος  Μηνάογλου

Δάσκαλος – Θεολόγος