Η απαξίωση των Πανεπιστημίων στα μάτια της κοινωνίας

Γράφει ο Γάκης Δημήτριος, πρ. Διοικητής Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
 
Είναι απογοητευτικό αλλά είναι δεδομένο ότι ό ρόλος που έπαιξαν στελέχη των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην τρομοκράτηση, στον εξαναγκασμό, στην ψευδή πληροφόρηση και στη δημιουργία συνθηκών φτωχοποίησης των πληθυσμών, ήταν ολέθριος.
Ανέχθηκαν μέλη τους να αποτελούν τους δούρειους ίππους στην επιχείρηση επιβολής εναντίον των πολιτών.
Δεκάδες γραφικοί με προκάλυμμα τον τίτλο «καθηγητής», έκαιγαν καθημερινά τον εγκέφαλο των πολιτών είτε με «μαντείες» του αριθμού των κρουσμάτων, είτε με «κοπρολαγνείες» των επιπέδων των ιών είτε με «συμβουλές» προώθησης συμφερόντων των big pharmas είτε δίνοντας ιατρικές συμβουλές καίτοι μη ιατροί, και το χειρότερο όλων, με βεβαίωση για την ασφάλεια των εμβολίων…
Καπάκι ήλθαν οι αποκαλύψεις για τα τεράστια ποσά επιχορηγήσεων που έλαβαν , είτε απο τις big pharmas, είτε , το χειρότερο, από τον δημόσιο κουρβανά, δηλαδή από την τσέπη μας.
Και βέβαια ανέχθηκαν αναξιοπρεπώς να καλυφθούν από ασυλία, γεγονός που σημαίνει την εξ ορισμού αποδοχή της ενοχή τους!
Κάποιοι, μάλιστα, αυτάρεσκα διαδίδουν την επικείμενη τοποθέτηση τους στην λίστα Επικρατείας της ΝΔ
Το κερασάκι ήταν η προχθεσινή αποκάλυψη ότι για να δώσεις εξετάσεις μαθήματος στην Ιατρική του ΑΠΘ, πρέπει να εμβολιαστείς. Κάτι που έσπευσαν να αποσύρουν μετά την αντίδραση που ξεσηκώθηκε, όπως μεταδόθηκε με αδιάψευστες εικόνες,
Κουρέλιασαν λοιπόν τον, κάποτε επίζηλο τίτλο «καθηγητής»
Κατήντησε ντροπή στην κοινωνία να αποκαλείσαι καθηγητής
Ευτέλισαν τα Πανεπιστήμια με την συμπεριφορά τους ζημιώνοντας τους έντιμους και σοβαρούς επιστήμονες που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε αυτά.
Οι Πρυτανικές αρχές όφειλαν να πάρουν μέτρα και να διασφαλίσουν το κύρος των Πανεπιστημίων. Δεν το έκαναν. Κάποιοι, μάλιστα, συμμετείχαν και εποφθαλμιούν βουλευτικούς θώκους.
Απαιτείται κάθαρση τώρα! ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ!