Εξαιρετική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης: Προτάσεις φιλαναγνωσίας για τον προσφυγικό ελληνισμό

Στο  πλαίσιο της εκατονταετηρίδας από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του μικρασιατικού, ποντιακού και θρακιώτικου ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης ανέλαβε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία και συγκέντρωσε σε έναν ψηφιακό κατάλογο δεκάδες εκδόσεις (μυθιστορήματα, διηγήματα, ποίηση, κόμικς, ιστορικά βιβλία, μαρτυρίες) για τον προσφυγικό ελληνισμό.

Τα βιβλία αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν σε διάφορες δράσεις στο χώρο του σχολείου, καθώς είναι πολύ σημαντικό ο εκπαιδευτικός που διοργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας να μπορεί να προστρέξει σε έναν έτοιμο κατάλογο και να επιλέξει βιβλία.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος είναι πολύ χρήσιμος και για βιβλιοθήκες (σχολικές, δημόσιες) που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους με σχετικά βιβλία.

Για τη σύνταξη του καταλόγου συνεργάστηκαν εξ αποστάσεως και με τη βοήθεια συνεργατικών ψηφιακών εργαλείων οι εκπαιδευτικοί Ανδρέας Γαλανός, Βασιλική Γαστεράτου, Ελένη Γερούση, Γιώργος Δελιόπουλος, Αργυρώ Δημητρέλου, Καλλιόπη Καλποδήμου, Κυριακή Μαυροφυλλίδου, Θεοδώρα Μουστάκα, Ιωάννης Τσιόπτσιας.

Το έργο κυκλοφορεί ως ψηφιακό βιβλίο από τις εκδόσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης. Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε ως flipbook ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας σε μορφή pdf.

 

ΠΗΓΗ