Επιδημία ευθανασίας: Ο Καναδάς βλέπει αύξηση 35% στις υποβοηθούμενες αυτοκτονίες που εγκρίνονται από το κράτος το 2022

Μετάφραση για την ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

Η Daily Mail επικοινώνησε με τον Συνασπισμό Πρόληψης της Ευθανασίας διερωτώμενη για τις προβλέψεις μας σχετικά με τον αριθμό των θανάτων των Καναδών που προκλήθηκαν από ευθανασία το έτος 2022. Η EPC δημοσίευσε άρθρα που γνωστοποιούν τον αριθμό των θανάτων που προκλήθηκαν από ευθανασία κατά το έτος 2022 στο Οντάριο, την Αλμπέρτα, τη Μανιτόμπα, το Κεμπέκ και πρόσφατα βρήκαμε και τα δεδομένα της Νέας Σκωτίας.

Με βάση τα γνωστά δεδομένα, υποστήριξα ότι υπήρχαν πιθανότατα 13.500 θάνατοι Καναδών που προκλήθηκαν από ευθανασία το 2022.

Το άρθρο του James Reinl, αρθρογράφου κοινωνικών υποθέσεων για την Daily Mail, ανέφερε τα ακόλουθα στις 7 Ιουνίου:

Μια ανάλυση των επίσημων δεδομένων δείχνει ότι ο Καναδάς έχει για ένα ακόμη έτος το ρεκόρ θανάτων μέσω ευθανασίας, με 35 % αύξηση σε περίπου 13.500 αυτοχειρίες που έχουν εγκριθεί από το κράτος το 2022.

Οι επικεφαλής της υγείας του Καναδά δεν θα δημοσιεύσουν για μερικές εβδομάδες την επίσημη συμφωνία τους, αλλά τα δεδομένα από το Οντάριο, την Αλμπέρτα, το Κεμπέκ και τη Νέα Σκωτία παρουσιάζουν ήδη απότομες αυξήσεις σε θανάτους μέσω ευθανασίας πέρυσι.

Με βάση αυτούς τους αριθμούς, ο Συνασπισμός Πρόληψης της Ευθανασίας, μια ομάδα δράσης, αξιολόγησε ότι οι περιπτώσεις Ιατρικώς Υποβοηθούμενου Θανάτου (MAiD) αυξήθηκε από 10.064 το 2021 σε περίπου 13.500 το 2022.

Το άρθρο ανέφερε ότι είπα:

Ο Alex Schadenberg, Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνασπισμού, δήλωσε ότι τα ποσοστά ευθανασίας «εκτοξεύονται» επειδή μια «ισχυρή προώθηση του Ιατρικώς Υποβοηθούμενου Θανάτου (MAiD) εντός του ιατρικού μας συστήματος» μετέτρεψε σε φυσιολογικές τις θανατηφόρες ενέσεις.

«Κάθε σημαντικό ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης έχει μια ομάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενου Θανάτου (MAiD) που θα προσεγγίσει κυριολεκτικά όλους όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για Ιατρικώς Υποβοηθούμενο Θάνατο (MAiD) και να τους ρωτήσουν αν θέλουν να πεθάνουν», δήλωσε ο Schadenberg στην ιστοσελίδα DailyMail.com.

Το άρθρο περιλάμβανε συνέντευξη με τον Daniel Zekfeld από την ARPA, ο οποίος είπε στον Reinl:

Αντί να εντάξουμε στην κανονικότητα την ευθανασία και να αποδεχθούμε τους θανάτους χιλιάδων Καναδών, ο Καναδάς πρέπει να προωθήσει την πρόληψη της αυτοκτονίας και το ενδιαφέρον και την υπεράσπιση της ζωής για όλους.

Ο Reinl εξήγησε ότι οι προβλέψεις του «Συνασπισμού για την Πρόληψη της Ευθανασίας» βασίζονται στη μεγάλη αύξηση των θανάτων μέσω ευθανασίας στο Οντάριο, το Κεμπέκ και την Αλμπέρτα. (Παρατηρήστε ότι η Βρετανική Κολούμπια, η οποία είχε το υψηλότερο ποσοστό ευθανασίας το 2021, δεν δημοσίευσε τα στοιχεία της).

Ο Reinl αναφέρει:

Η Αλμπέρτα, το Οντάριο και το Κεμπέκ είναι από τις πολυπληθέστερες επαρχίες του Καναδά.

Σε αυτές πέρυσι κατεγράφησαν μεγάλες αυξήσεις στην επιλογή της ευθανασίας από ενήλικες με σοβαρή αρρώστια, ασθένεια ή αναπηρία.

Το Κεμπέκ είχε 51 % αύξηση σε Ιατρικώς Υποβοηθούμενους Θανάτους (MAiD), από 2.427 το οικονομικό έτος 2021 σε 3.663 το 2022.

Η κυβέρνηση του Κεμπέκ ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2023 ότι το επτά τοις εκατό όλων των θανάτων το 2022 ήταν μέσω ευθανασίας.

Η Reinl σχολιάζει την πρόσφατη κοινοβουλευτική έκθεση, η οποία υποστηρίζει την δράση του Καναδά να επεκτείνει με ανώτερη οδηγία την ευθανασία σε “ώριμους ανηλίκους”. Συνέχισε αναφέροντας τον τρόπο με τον οποίο η ευθανασία στον Καναδά έχει έρθει στην παρούσα κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το Κοινοβούλιο τροποποίησε το νόμο το 2021 για να καταργήσει την παράμετρο ότι ένα άτομο πρέπει να είναι στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς του για να θανατωθεί μέσω ευθανασίας.

Ο Reinl ανέφερε στη συνέντευξή του μαζί μου, όπου του είπα κάποιες ιστορίες από ανθρώπους στους οποίους ασκήθηκε πίεση ώστε να ζητήσουν ευθανασία. Ο`Reinl δηλώνει:

Ο Schadenberg δήλωσε ότι οι ομάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενου Θανάτου (MAiD)στις κλινικές πίεζαν επίμονα τους ασθενείς ώστε να επιλέξουν την ευθανασία.

Περιέγραψε περιπτώσεις ιατρών που ρωτούσαν έως και πέντε φορές τους ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της αρρώστιας, αν ήθελαν να τερματίσουν τη ζωή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τους ρώτησαν παρουσία συγγενών, και τους ρώτησαν ξανά όταν ήταν μόνοι, είπε ο Schadenberg.

«Η προώθηση των Ιατρικώς Υποβοηθούμενων Θανάτων (MAiD) από τις ομάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενου Θανάτου (MAiD)είναι μια σοβαρή αιτία για την εκτόξευση των αριθμών».

«Εάν πρόκειται να πληρώσετε τους ανθρώπους για να είναι σε μια ομάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενου Θανάτου (MAiD), αυτοί θα προωθήσουν τις υπηρεσίες τους», είπε ο Schadenberg

Ο Reinl ολοκληρώνει το άρθρο, εξηγώντας ότι στον Καναδά οι θάνατοι της ευθανασίας αυξήθηκαν κατά περίπου 33 % ετησίως.

lifesitenews

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα