Εντυπωσιακές λήψεις από την Ακρόπολη

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση τουριστών στη χώρα μας και φέτος στο μνημείο της Ακρόπολης. Το πρώτο τετράμηνο του 2023 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. 
Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα πηγαίνει εξαιρετικά τουριστικά και αυτό έχει οδηγήσει στο να σχηματίζονται καθημερινά ατελείωτες ουρές από ξένους που ήρθαν να θαυμάσουν τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τον μήνα Ιούνιο οι τουρίστες έφτασαν ακόμα και τους 17.000 μέσα σε μια μέρα, ρεκόρ για την μετά covid εποχή. Ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών ανέβαινε στον δημοφιλέστερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας από το πρωί έως το μεσημέρι, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες και το έντονο φως του ήλιου. 
Η κορύφωση της κίνησης συνδέεται χρονικά και με τις αφίξεις τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια (8 π.μ – 11 π.μ) . Το υπουργείο στρέφεται σε συγκεκριμένα μέτρα για την αποσυμφόρηση του αρχαιολογικου χώρου, ένα από τα οποία είναι καθιέρωση ζωνών επισκεψιμότητας στα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο της έκδοσης εισιτηρίων σε συγκεκριμένη ώρα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε μεμονωμένους επισκέπτες και όχι σε γκρουπ, από τα οποία προκαλείται ο μεγαλύτερο συνωστισμός. 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού HATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: “Θεωρούμε πως ο χρόνος αναμονής για την είσοδο στο Μνημείο θα μειωθεί σημαντικά βελτιώνοντας τις συνθήκες ιδιαίτερα τώρα που πλέον θα επικρατούν και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Περιμένουμε σε ετοιμότητα για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων και τη μεθοδική προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας” Οι εικόνες που βλέπετε είναι από τον μήνα Ιούνιο και η ουρά των τουριστών εκτεινόταν από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης μέχρι την Διονυσίου Αρεοπαγείτου.