Εμβόλιο: Μέλος συντονιστικού κατά της υποχρεωτικότητας

Τι κάνει έναν καρδιολόγο υπέρ των εμβολίων να γίνεται μέλος του συντονιστικού κατά της υποχρεωτικότητας;

Εμβόλιο: Μέλος συντονιστικού κατά της υποχρεωτικότητας τόνισε πως έχει κάνει ακόμα και το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό ώστε να αποδείξει πως δεν είναι αντιεμβολιαστές οι υγειονομικοί που αντιδρούν.

Επτά χιλιάδες υγειονομικοί βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα «στο δρόμο», αντιδρώντας κατά της υποχρεωτικότητας.

Πρόκειται για επιστήμονες, οι οποίοι επέλεξαν τον δρόμο της «αναστολής» από το να εμβολιαστούν με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Αυτό που διερωτάται ο κ. Αργύρης Νταλιάνης, επεμβατικός καρδιολόγος στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρας», κλινικός υπεύθυνος του γραφείου καρδιακής ανεπάρκειας και μέλος του συντονιστικού οργάνου τριάντα μίας δομών υγείας του νομού Αττικής καθώς και του ΕΚΑΒ Αττικής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είναι τι κάνει όλους αυτούς τους επιστήμονες και αντιδρούν.

Μιλώντας στον Βασίλη Ταλαμάγκα και το Rise, ο κ. Νταλιάνης χαρακτήρισε τα εμβόλια ως «ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ιατρικής» τονίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος έχει κάνει κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην Αφρική για ιατρικούς λόγους ακόμα και το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού.

«Έχω κάνει ακόμα και το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού, με πολλές περισσότερες παρενέργειες από αυτό του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Νταλιάνης, συμπληρώνοντας πως στο κίνημα των υγειονομικών κατά της υποχρεώτικοτητας «δεν είμαστε εμβολιαστές».

«Μας αγανακτεί ο χαρακτηρισμός των αντιεμβολιαστών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νταλιάνης χαρακτήρισε τους υγειονομικούς που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ως «σκεπτικιστές».

«Έχουμε κάποιες επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο», υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη εξατομίκευσης των εμβολίων.

«Το εμβόλιο το συγκεκριμένο (σ.σ. κατά του κορονοϊού) είναι για όλους ή για κάποιες συγκεκριμένες υποομάδες του πληθυσμού;», διερωτήθηκε.

Μάλιστα, όπως είπε, «για οριζόντιο εμβολιασμό, από πέντε ετών έως 100+, δεν υπάρχει πουθενά το έρισμα το επιστημονικό για να το υποστηρίξουμε».

ΠΗΓΗ