Eλληνοτουρκικά: Τα ελληνικά MLRS με μετατροπή σε deep strike χτυπούν στα 480 χλμ – Το σενάριο που μπορεί να εκτοξεύσει την ισχύ των ελληνικών όπλων.
Το μυαλό της Τουρκίας βρίκεται στους 152 πυραύλους ATACMS της Ελλάδας, με ειδικούς να σημειώνουν πως είναι ένα πολύ δύσκολο στην αντιμετώπισή του όπλο που έχει στα χέρια της η Αθήνα.
Οι Τούρκοι θεωρούν πως υπερέχουν στο ναυτικό και την αεροπορία (σ.σ. λάθος νομίζουν και στα δύο, αφού συμβαίνει το αντίθετο – Μάλιστα αυτό φάνηκε και στην κρίση του Ιουλίου και του Αυγούστου) ενώ αναφορικά με τον ελληνικό στρατό πιστεύουν πως η Ελλάδα μπορεί να παρατάξει δύο όπλα που δεν τους είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν.
Τα τανκς Leopard 2Α6 HEL και τους πυραύλους ATACMS Block1.
Η Ελλάδα διαθέτει 152 αμερικανικούς ATACMS Block1 της Lockheed Martin με εμβέλεια στόχου άνω των 160 χλμ. καθώς και 170 Leopard 2A6 HEL, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2003 και κατασκευάστηκαν με άδεια στην Ελλάδα μεταξύ 2006 και 2009.
Τα ATACMS μπορούν να εκτοξευτούν από τους 36 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων M-270 MLRS και να στοχεύσουν βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα ή τα τουρκικά λιμάνια.
Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ελλάδα επιπλέον 30 ρουκετοβόλα MLRS.
Το μυστικό με τα MLRS είναι πως μπορούν να μετατραπούν σε deep strike όπλα, αυξάνοντας το βεληνεκές τους στα 480 χλμ. εξέλιξη που θα δώσει στην Ελλάδα τρομερό πολλαπλασιασμό της ισχύς της.
Σύμφωνα με τους Τούρκους οι ΗΠΑ στοχεύουν να δώσουν δωρεάν στην Ελλάδα εννιά ελικόπτερα Apache, πενήντα επιθετικά ελικόπτερα OH-58D, τριακόσια πενήντα θωρακισμένα M-2A2 μεταφοράς προσωπικού, εξήντα ρουκετοβόλα MLRS και 120 M109A5 Howitzer αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως πρώτη φορά η Ελλάδα οπλίζεται λογικά με Meteor, Scalp και Exocet , με φόντο τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχει η Αθήνα.
Οι Τούρκοι στέκονται ειδικά στα όπλα που θα πάρει η Ελλάδα, αναφέροντας τα Harpoon, Jassm, Meteor, Scalp και Exocet, τα οποία όπως λένε θα φέρουν σε… δύσκολη θέση την Τουρκία.
Πρόκειται, τονίζουν Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου, για την πρώτη φορά που η Ελλάδα εξοπλίζεται λελογισμένα, μετά την κρίση των Ιμίων.
Το πρωί της Δευτέρας οι Σαουδάραβες πιλότοι των F-15 του Βασιλείου, είχαν 10 καταρρίψεις drones των Χούτι.
Μάλιστα διέρρευσε και βίντεο με τις καταρρίψεις τριών από αυτά στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας.
θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό είναι ένα δείγμα γραφής για την αντιμετώπιση της απειλής των τουρκικών drones και στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Πάντως οι Τούρκοι αναλυτές γνωρίζουν πως το μέλλον των τουρκικών drones στο Αιγαίο δεν θα είναι το καλύτερο.
Οι ίδιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ότι όπλο και να βάλουν οι Τούρκοι επάνω τους «θα τα διαλύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία».
Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».
Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».
Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.
«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση. Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.
Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».
Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»
«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.