Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας: Ψήφισμα υπέρ της άρσης αναστολής εργασίας των υγειονομικών

Με 14 θέματα (9 τακτικά και 5 έκτακτα) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022, με τις εργασίες του σώματος να διαρκούν περίπου τρεισήμισι ώρες.

Μετά τη συζήτηση των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, δηλαδή τα ερωτήματα από πλευράς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τις απαντήσεις των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο εισήλθε στην ημερήσια διάταξη.

Το πρώτο θέμα συζήτησης αφορούσε την έκδοση ψηφίσματος για άρση της αναστολής εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί, μετά από σχετικό αίτημά τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, στη συνεδρίαση παρέστησαν υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ εκ μέρους τους τοποθετήθηκε και παρουσίασε τις θέσεις τους η δικηγόρος τους. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος και αυτός μίλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας λόγω της αναστολής εργασίας των συναδέλφων του.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το πρόβλημα αφορά περίπου 120 οικογένειες στον Νομό Δράμας, δημόσιοι και ιδιωτικοί υγειονομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εδώ και 10 μήνες δεν έχουν κανένα εισόδημα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως πλέον δεν συντρέχουν έκτακτες υγειονομικές συνθήκες και ότι πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης των συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι υγειονομικοί σε αναστολή, διά του εκπροσώπου της, ζήτησαν ευαισθητοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτή την αδικία, για την οποία δεν υπάρχουν λόγοι να την υφίστανται. Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν χωρά εκδικητικότητα για τη συνέχιση της αναστολής, ενώ η επιστροφή των εργαζομένων θα ενισχύσει το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Δράμας.

Όλες οι παρατάξεις στήριξαν το αίτημα των υγειονομικών σε αναστολή, με βασικό επιχείρημα ότι πλέον έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί και όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Έτσι, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για άρση των αναστολών και την επιστροφή των υγειονομικών στις εργασίες τους.

πηγή