Διαχρονικά όσοι προσπάθησαν εσκεμμένα να είναι αρεστοί στην εξουσία ήταν εθνικά επιζήμιοι

Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης, αντιστράτηγος ε.α.
 
Με αφορμή την έξοδο για αποστολή δοκιμαστικών γεωτρήσεων του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χάν στα όρια της τουρκικής δυνητικήςελληνοτου ΑΟΖ και με NAVTEX διάρκειας 6 μηνών, ακούσαμε περίεργες εξηγήσεις από Έλληνες ειδικούς για το θέμα, οι οποίοι τυγχάνει να είναι και φανατικοί υποστηρικτές της προσφυγής στη Χάγη για επίλυση των Ε/Τ διαφορών, αφού κρίνουν την χρονική συγκυρία ως την πλέον κατάλληλη. Κάποιοι από αυτούς απέδωσαν τη νέα αποστολή γεώτρησης στην αδυναμία του Ερντογάν να διαχειριστεί την κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή εντός και εκτός χώρας (!!!) και άλλοι απέδωσαν την έξοδο του γεωτρύπανου σε διστακτικότητα του Ερντογάν λόγω της μετριοπάθειας που εμφανίζει μετά και την στροφή του προς τη Δύση! Τι άλλο θα ακούσουμε!
 
Μπορούν να μας απαντήσουν οι ειδικοί αυτοί, πως είναι δυνατόν να βρίσκεται σε αδιέξοδο ο Τούρκος Πρόεδρος όταν, έχει ανταλλάξει πρέσβεις με Ισραήλ και Αίγυπτο μετά από πολλά χρόνια, έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις με όλες τις πλούσιες αραβικές χώρες οι οποίες τον στηρίζουν οικονομικά, έχει χώσει τη μύτη του στην Αφρική σε σημείο που να επηρεάζει κινήματα με σκοπό την δημιουργία κρατών δορυφόρων, να συνομιλεί με Μόσχα ενώ ταυτόχρονα στηρίζει Κίεβο, να συμμετέχει στην 4μερή για το Συριακό (Ρωσία, Ιράν, Συρία, Τουρκία) ενώ πλέον συνομιλεί και με την αμερικανική πλευρά σε νέα ουσιαστική βάση για τη βόρεια Συρία, έχει υπογράψει συμφωνία για μίσθωση του λιμανιού της Al Khums στη Λιβύη το οποίο μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί για αμυντικούς σκοπούς (σ.σ. όσο για την διάψευση από πλευράς Τρίπολης υπάρχει απάντηση την οποία θα αποφύγω προς το παρόν για λόγους πρακτικότητας του κειμένου), συνεχίζει να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει προσφύγει ακόμη στο ΔΝΤ παρά τις μέχρι τώρα προφητείες των ίδιων ειδικών κλπ. Κλπ, κλπ;
 
Όλα αυτά δεν θα με ενοχλούσαν καθόλου. Όμως επιχειρησιακά κρίνοντας το θέμα, τέτοιες απόψεις, δημιουργούν αντίθετες εντυπώσεις εφησυχασμού στην πλευρά μας με αποτέλεσμα να βλέπουμε περίεργες αποφάσεις προμήθειας τάμπλετ στους οπλίτες θητείας με σκοπό την εκπαίδευσή τους σε εξωστρατιωτικά θέματα για απόκτηση διπλωμάτων χρήσιμων στην υπόλοιπη ζωή τους. 
Δηλαδή ενώ οι Τούρκοι πολεμούν σε διάφορα μέτωπα (την περασμένη εβδομάδα είχαν 6 νεκρούς από μάχες στο Β. Ιράκ) και ενώ κάθε χρόνο προσλαμβάνονται 120 χιλ. περίπου ΕΠΟΠ στο τουρκικό στράτευμα, εμείς έχουμε την πολυτέλεια τον ελάχιστο χρόνο θητείας που διατίθεται για τους λίγους στρατιώτες που έχουμε, να τον χρησιμοποιούμε όχι για την επιχειρησιακή τους εκπαίδευση, αλλά για μαθήματα τα οποία οφείλει να ασχοληθεί η πολιτεία πριν ή μετά την θητεία. Η ραχοκοκαλιά του ένδοξου Στρατού μας είναι οι Μονάδες μας. Ας ρωτήσουν πρώτα τους Διοικητές αυτών εάν είναι εφικτό το μέτρο αυτό και μετά ας λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις.
Όλοι είμαστε με την Ελλάδα. Ας μην παρουσιάζουμε την εικόνα διαστρεβλωμένη για λόγους προσωπικών συμφερόντων.
Βοηθάμε στο εθνικό συμφέρον μόνο όταν παρουσιάζουμε τον εχθρό όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι ή επειδή έτσι γινόμαστε αρεστοί αυξάνοντας την δημοφιλία μας.
Ο Ερντογάν είναι ισχυρός και το μόνο που πρέπει έχουμε στο μυαλό μας είναι η ενίσχυση της εθνικής μας ισχύος σε όλα τα μέτωπα και κυρίως η Εθνική Άμυνα, καθώς έρχονται δύσκολες ημέρες…