Δελτίο τύπου σχετικά με όσα ισοπεδωτικά για την οικογένεια και την κοινωνία θα επιφέρει το προς ψήφιση νομοσχέδιο.

ΟΡΘΌΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλάβαμε τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης μας  σχετικά με όσα ισοπεδωτικά για την οικογένεια και την κοινωνία θα επιφέρει το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο πραγματοποιήσαμε σειρά επισκέψεων σε όσους από τους τοπικούς βουλευτές αποδέχθηκαν τη σχετική πρόσκληση μας.

Επαναλάβαμε την πλήρη αντίθεσή μας σε όσα πρόκειται να νομοθετηθούν καθώς και την προτροπή μας, όπως διατυπώθηκε και στο από 21.01.2024 δελτίο τύπου μας, να πράξουν το αυτονόητο χρέος τους και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όσους εξ αυτών δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο και μας διαβεβαιώσαν ότι πρόκειται να το καταψηφίσουν .

Καλούμε και εκείνους που είτε με την αποχή τους από την ψηφοφορία στη Βουλή –και επομένως την ανοχή τους– είτε με την υπερψήφιση, συμβάλλουν τελικώς στη ψήφιση αυτού του καταστροφικού για την πατρίδα μας νομοθετήματος, να συναισθανθούν το ιστορικό τους βάρος και να αρνηθούν να συμπράξουν στο επιχειρούμενο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα. Η επιλογή της εκούσιας φίμωσης της συνείδησής τους δεν αρμόζει στο υψηλό λειτούργημα που ο λαός τους ανέθεσε. Άλλωστε η επιδίωξη οποιουδήποτε μικροκομματικού συμφέροντος είναι εφήμερη και αβέβαιη, ενώ η κατά το λόγο του Ευαγγελίου και τη συνείδηση ομολογία της αλήθειας και του δικαίου περιποιεί τιμή στον άνθρωπο που την καταθέτει.

Κλείνοντας, τονίζουμε την ανάγκη συμμετοχής στην αγρυπνία που έχει ορίσει για το ζήτημα αυτό η Ιερά μας Μητρόπολη, την Τετάρτη 14/2/2024, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου της πόλης μας.

Λάρισα 12 Φεβρουαρίου 2024

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Λαρίσης

Ένωση Θεολόγων Λάρισας

Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας

Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος “Άγιος Δαμιανός ο Οσιομάρτυς

Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης»

Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος “Ο Σάπφειρος

Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας»

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας

Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»]