Γιαμαρέλλου: Προφυλάσσει την υγεία η Θεία Κοινωνία, δεν κολλά όποιος κοινωνήσει

 
Κοινωνούσαν τους λεπρούς, μετά κοινωνούσαν οι υπόλοιποι και δεν κολλούσαν, υποστήριξε η λοιμωξιολόγος

«Όταν πρόκειται για Μυστήριο, δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης», λέει η καθηγήτρια για τις επιστημονικές ενστάσεις που αφορούν στην Θεία Κοινωνία και τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού… Η Ελένη Γιαμαρέλλου εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί ο φονικός ιός. Η λοιμωξιολόγος πρόσθεσε δε, πως και η ίδια θα μεταλάβει την προσεχή Κυριακή χωρίς κανέναν απολύτως φόβο.

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας. Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου, ούτε συζήτηση» επεσήμανε αναφερόμενη στην Θεία Μετάληψη.

Για τις ενστάσεις των επιστημόνων στην άποψη αυτή, η κ. Γιαμαρέλλου είπε ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του Μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο Μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

ΠΗΓΗ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα