ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ: Ο Δρ Άντονι Φάουτσι ομολογεί ότι «έφτιαξε» κανόνες covid, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης 6 ποδιών και της μάσκας παιδιών

                                                                    Δρ Άντονι Φάουτσι – Φωτογτραφία Al Drago/για το Πρακτορείο REUTERS

 

 JON MICHAEL RAASCH, ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ ΡΕΠΌΡΤΕΡ ΣΤΗΝ ΟΥΆΣΙΓΚΤΟΝ, DC, ΓΙΑ DAILYMAIL.COM

 

Η μαρτυρία βόμβα από τον Δρ Άντονι Φάουτσι αποκαλύπτει ότι έφτιαξε τον κανόνα κοινωνικής απόστασης έξι ποδιών και άλλα μέτρα για την «προστασία» των Αμερικανών από τον covid.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δημοσίευσαν την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής τους με τον Φάουτσι από τον Ιανουάριο, λίγες ημέρες πριν από την πολυαναμενόμενη δημόσια κατάθεσή του τη Δευτέρα.

Σκοπεύουν να τον ψήσουν για τους περιορισμούς covid που έθεσε σε εφαρμογή, οι οποίοι παραδέχτηκε ότι δεν έκαναν πολλά για να «επιβραδύνουν την εξάπλωση» του ιού.

Η απώλεια μάθησης και οι κοινωνικές αποτυχίες των παιδιών έχουν τεκμηριωθεί καλά, με μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) να χαρακτηρίζει τον αντίκτυπο της χρήσης μάσκας στον αλφαβητισμό και τη μάθηση των μαθητών «πολύ αρνητικό».

Και οι επιπτώσεις από την κοινωνική αποστασιοποίηση προκάλεσαν «κατάθλιψη, γενικευμένο άγχος, οξύ στρες και παρεμβατικές σκέψεις», διαπίστωσε μια άλλη μελέτη του NIH.

Μιλώντας σε σύμβουλο εκ μέρους της Υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία του κορωνοϊού νωρίτερα φέτος, ο Φάουτσι είπε στους Ρεπουμπλικάνους ότι ο κανόνας κοινωνικής απόστασης των έξι ποδιών «μόλις εμφανίστηκε» και ότι δεν θυμάται πώς προέκυψε.

«Ξέρεις, δεν θυμάμαι. Κατά κάποιο τρόπο μόλις εμφανίστηκε», είπε σύμφωνα με τα πρακτικά της επιτροπής, όταν πιέστηκε για το πώς προέκυψε ο κανόνας.

Πρόσθεσε ότι «δεν γνώριζε μελέτες» που να υποστηρίζουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, παραδεχόμενος ότι τέτοιες μελέτες «θα ήταν πολύ δύσκολο» να γίνουν.

Εκτός από το ότι δεν θυμάται κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει την κοινωνική απόσταση, ο Fauci είπε επίσης στον σύμβουλο της επιτροπής ότι δεν θυμάται να διάβασε τίποτα που να υποστηρίζει ότι η μάσκα στα παιδιά θα αποτρέψει τον COVID.

«Θυμάστε να έχετε εξετάσει μελέτες ή δεδομένα που υποστηρίζουν τη μάσκα για παιδιά;» ρωτήθηκε.

«Δεν θυμάμαι», είπε ο Δρ Άντονι Φάουτσι στην επιτροπή όταν πιέστηκε για το από πού προήλθε ο κανόνας κοινωνικής απόστασης των έξι ποδιών, «Μόλις εμφανίστηκε».

 

Όταν πιέστηκε για την αναγκαστική μάσκα των παιδιών, ο Fauci δεν μπορούσε να θυμηθεί αν διάβασε κάτι για να υποστηρίξει το γεγονός ότι θα αποτρέψει την ασθένεια

 

«Μπορεί να το έκανα», απάντησε πριν προσθέσει, «αλλά δεν θυμάμαι συγκεκριμένα ότι το έκανα».

Ο πατριάρχης της πανδημίας κατέθεσε επίσης ότι δεν είχε παρακολουθήσει καμία μελέτη μετά το γεγονός σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά, οι οποίες υπήρξαν πολλές.

Και η απάντησή του ήταν ένα ειρωνικό λογοπαίγνιο τύπου COVID, «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό είναι στον αέρα», είπε ο Fauci σχετικά με το αν η μάσκα στα παιδιά ήταν ένας σταθερός τρόπος για την πρόληψη της μετάδοσης.

Επιπλέον, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) είπε στον σύμβουλο ότι πιστεύει ότι η θεωρία διαρροής εργαστηρίου – η ιδέα ότι ο COVID ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV) – είναι μια πραγματική «πιθανότητα».

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν κάνει πτυχές συνωμοσίας από αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να είναι διαρροή εργαστηρίου».

«Νομίζω λοιπόν ότι αυτό από μόνο του δεν είναι εγγενώς μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά μερικοί άνθρωποι απομυζούν πράγματα από αυτό που είναι κάπως τρελά».

Η παραδοχή του ότι ο COVID μπορεί να ξεκίνησε στο WIV έρχεται τέσσερα χρόνια αφότου υποστήριξε τη δημοσίευση ενός εγγράφου που έριξε κρύο νερό στη θεωρία διαρροής εργαστηρίου που ονομάζεται χαρτί «Proximal Origin».

Ο πρώην διευθυντής του NIAID έδωσε στην επιτροπή μια ύποπτη απάντηση για το αν διεξήγαγε έρευνα κέρδους λειτουργίας

 

Ο πρώην διευθυντής του NIAID έδωσε στην επιτροπή μια ύποπτη απάντηση για το αν διεξήγαγε έρευνα κέρδους λειτουργίας

 

Ο πρώην διευθυντής του NIAID δήλωσε ότι η θεωρία διαρροής εργαστηρίου θα μπορούσε να είναι αληθινή

Ο πρώην διευθυντής του NIAID δήλωσε ότι η θεωρία διαρροής εργαστηρίου θα μπορούσε να είναι αληθινή

Η επιτροπή για τον κορωνοϊό έχει αφιερώσει μήνες στην ανακάλυψη της προέλευσης του ιού που ανέτρεψε τόσες πολλές ζωές και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 6 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Πρόσφατα ανακάλυψαν ότι ο πρώην κορυφαίος βοηθός του Φάουτσι, Δρ Ντέιβιντ Μόρενς, διεξήγαγε συστηματικά εργασίες στον προσωπικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διέγραψε αρχεία για να αποφύγει τους κυβερνητικούς νόμους περί διαφάνειας βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA).

Η αδιαφορία του για τα αιτήματα του FOIA ήταν τόσο κραυγαλέα που καυχιόταν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς συναδέλφους ότι έμαθε πώς να κάνει την επίσημη αλληλογραφία να «εξαφανιστεί» και ότι θα διαγράψει πράγματα που δεν «ήθελε να δει στους New York Times».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Morens που αποκαλύφθηκαν από την επιτροπή αποκάλυψαν περαιτέρω ότι καυχιόταν ότι είχε ένα «μυστικό πίσω κανάλι» στον Fauci όπου θα μπορούσε να επικοινωνήσει κρυφά με τον πρώην διευθυντή του NIAID.

Αυτή η αποκάλυψη συγκλόνισε τον πρόεδρο της επιτροπής Brad Wenstrup, R-Ohio, τόσο διεξοδικά που απαίτησε από τον Fauci να παραδώσει τα προσωπικά του email και τα τηλεφωνικά του αρχεία στο ερευνητικό σώμα.

Επίσης συγκλονιστική είναι η παραδοχή του Φάουτσι στην επιτροπή τον Ιανουάριο ότι «ποτέ» δεν εξετάζει τις επιχορηγήσεις που υπέγραψε, μερικές από τις οποίες ανέρχονται συνολικά σε εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων.

«Ξέρετε, τεχνικά, υπογράφω σε κάθε συμβούλιο, αλλά δεν βλέπω τις επιχορηγήσεις και ποιες είναι. Ποτέ δεν κοιτάζω τι επιχορηγήσεις υπάρχουν», είπε στους συμβούλους της επιτροπής.

Επιπλέον, είπε ότι δεν ήταν «βέβαιος» ότι τα ξένα εργαστήρια που λαμβάνουν χρήματα από επιχορηγήσεις των ΗΠΑ, όπως το WIV – το οποίο μελετούσε κοροναϊούς χρησιμοποιώντας δολάρια φορολογουμένων ΗΠΑ την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία – λειτουργούν με τα ίδια πρότυπα των αμερικανικών εργαστηρίων.

Ο Φάουτσι είπε επίσης ότι τα χρήματα που έδωσε ως μέρος της διαδικασίας επιχορήγησης του NIAID δεν πέρασαν από καμία αναθεώρηση εθνικής ασφάλειας.

Ο πρώην κορυφαίος βοηθός του Φάουτσι, Δρ Ντέιβιντ Μόρενς, μιλά κατά τη διάρκεια ακρόασης της Υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία του κορωνοϊού στο Καπιτώλιο στις 22 Μαΐου

Ο πρώην κορυφαίος βοηθός του Φάουτσι, Δρ Ντέιβιντ Μόρενς, μιλά κατά τη διάρκεια ακρόασης της Υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία του κορωνοϊού στο Καπιτώλιο στις 22 Μαΐου

 

Ο Φάουτσι δήλωσε ότι τα χρήματα που χορηγεί σε εργαστήρια στο εξωτερικό δεν εξετάζονται για λόγους εθνικής ασφάλειας

Ο Φάουτσι δήλωσε ότι τα χρήματα που χορηγεί σε εργαστήρια στο εξωτερικό δεν εξετάζονται για λόγους εθνικής ασφάλειας

 

Επιπλέον, ο πρώην διευθυντής δήλωσε ότι δεν γνώριζε τυχόν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του προσωπικού του, το οποίο περιελάμβανε τον ανώτερο σύμβουλό του Δρ Morens.

Ωστόσο, ο Morens κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής στις 22 Μαΐου ότι βοήθησε τον «καλύτερο φίλο» του Πρόεδρο της EcoHealth Alliance Dr. Peter Daszak με το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του.

Ο Morens είπε ότι βοήθησε στην επεξεργασία δελτίων τύπου για την EcoHealth και εργάστηκε για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης επιχορηγήσεων για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μετά τον τερματισμό της χρηματοδότησής του μετά το ξέσπασμα του COVID το 2020.

Το NIH, το οποίο απασχολεί τον Morens, χρηματοδότησε το EcoHealth του Daszak με εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο Φάουτσι είπε ότι δεν γνώριζε ότι ο Μόρενς είχε συγκρούσεις συμφερόντων.

Η επιτροπή σίγουρα θα επιδιώξει να διευκρινίσει το «μυστικό πίσω κανάλι» επικοινωνίας των Fauci και Moren κατά τη διάρκεια της ακρόασης της 3ης Ιουνίου.

 

www.dailymail.co.uk