Υποτιθέμενοι «ερευνητές» ισχυρίζονται πως μπήκαν στα… «άδυτα» του Αγίου Όρους, που έχουν το θράσος να το αποκαλούν… «Όρος των Αρνητών» (αλήθεια πόση αυθάδεια και πόση βλακεία μπορεί να χωρέσει μέσα σε τρεις λέξεις…), και μιλούν για «ακατανόητη στάση» των μοναχών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (λες και δεν είναι δικαίωμα τους).

Το όλο ύφος της κριτικής τους, βγάζει μια υπέρμετρη εμπάθεια, προσπαθεί να σκιαγραφήσει τους Αγιορείτες σαν ανθρώπους του… «Μεσαίωνα», με οπισθοδρομικές απόψεις για «τα σύγχρονα πράγματα». Ίσως αν αυτοί οι «ερευνητές» πλησίαζαν έστω και λίγο, τον υψηλό μέσο όρο μόρφωσης που έχουν οι μοναχοί του Αγίου Όρους, θα κατάφερναν να αποφύγουν να γράφουν τέτοιες ανοησίες.

Εκεί που κλίνουν το γόνυ μπροστά στην μεγαλοπρέπεια της Παναγίας, ολόκληροι αρχηγοί κρατών, οι δήθεν «ερευνητές» ανακαλύπτουν… «σκοταδισμό», γιατί πολύ απλά οι μοναχοί έχουν ακόμα ελεύθερη βούληση και ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα βρώμικο προπαγανδιστικό νέφος, γράφοντας για δήθεν «διχασμούς», δήθεν «αναθέματα» σε φαρμακευτικές εταιρείες (αλίμονο, μη θίξει κανείς τις πολυεθνικές…), δήθεν «εναλλακτικές ιατρικές προσεγγίσεις», «φήμες» για γιατρό που δήθεν επηρέασε τον Ηγούμενο Εφραίμ να μην εμβολιαστεί και άλλες τέτοιες ιστορίες για αγρίους.

Αφού πρώτα τα… «τέρατα» δημοσιογραφικής δεοντολογίας, φρόντισαν να λιθοβολήσουν με άρθρα έναν άνθρωπο που βρισκόταν στην εντατική και πάλευε με τον θάνατο, τώρα φροντίζουν να αποπερατώσουν το ανήθικο έργο τους και αφού ο Εφραίμ βγήκε από το νοσοκομείο.

Και όλα αυτό το εξόφθαλμα αντιχριστιανικό εγχείρημα, στηρίζεται σε αόριστες «φήμες», σε μετέωρες «πληροφορίες»: «Μου είπαν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα… άκουσα… ακούγεται έντονα…».

Μιλάμε για υποψηφιότητα για βραβείο Πούλιτζερ, όχι αστεία…

Το μενού της λασπολογίας τους επεκτείνεται σε αβάσιμες εικασίες για δήθεν «διπλωματικά παιχνίδια» πολιτικής χροιάς, για δήθεν φανατικούς ζηλωτές που κάνουν… εκστρατεία κατά των εμβολιασμών, ενώ στοχοποιούν με έμμεσο τρόπο ακόμα και σεβάσμιους Γέροντες του Όρους που… τόλμησαν να εκφέρουν άποψη, διαφορετική από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Το Περιβόλι της Παναγίας ασφαλώς είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει μέσα σε μικροπρεπή άρθρα που αγκομαχούν να το χωρέσουν μέσα σε προπαγανδιστικά κουτάκια, μόνο και μόνο για να  προκαλέσουν αρνητικές εντυπώσεις. Στέκει εκεί για περισσότερο από μια χιλιετία, έχοντας αντιμετωπίσει πολέμους, εισβολές κατακτητών, επιδημίες, εθνικές καταστροφές.

Όσο και να προσπαθούν να ζυγίσουν και να βγάλουν… λειψό το Άγιο Όρος, αυτό θα στέκει πάντα βράχος Πίστεως και Θεϊκής παρηγοριάς στους προσκυνητές, εις πείσμα όλων των «ερευνητών» που ψάχνουν απεγνωσμένα για «περιττώματα», και όντας απελπισμένοι που δεν βρίσκουν, τα επινοούν.

Πηγή