Τρομακτική στιγμή που κάποιος χάκαρε την κάμερα σε υπνοδωμάτιο 8χρονης και της μιλούσε από το μικρόφωνο

Τρόμο και σοκ προκάλεσε σε ζευγάρι ο τρόπος που κάποιος άγνωστος είχε βρει τρόπο να μιλά στην κόρη τους μέσα στο υπνοδωμάτιο. Το χακάρισμα του συστήματος παρακολούθησης με την κάμερα κατεγράφη σε σπίτι του Μισισίπι.

Κάποιος απόκτησε πρόσβαση στην κάμερα ασφαλείας του συστήματος Ring μιας οικογένειας και χρησιμοποίησε την επικοινωνία για να παρενοχλήσει την 8χρονη κόρη τους, λέγοντας της ότι ήταν ο Άγιος Βασίλης ενώ την ενθάρρυνε να καταστρέψει το δωμάτιο.

Η τρομακτική αυτή υπόθεση είναι μια από αρκετές καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα και έχουν να κάνουν με χάκερ που είχαν βρει τρόπο να συνδεθούν σε λογαριασμούς του συστήματος Ring χωρίς τη γνώση του χρήστη.

Η Ashley LeMay, η μητέρα του κοριτσιού, δήλωσε ότι εγκατέστησε την κάμερα στο δωμάτιο, ώστε να μπορεί να την παρακολουθεί ενώ εργάζονταν.«Έκανα πολλές έρευνες πάνω σε αυτά τα συστήματα προτού τα αποκτήσω. Πίστεψα πως ήταν ασφαλές», είπε.

Η παραβίαση έγινε όταν η μητέρα έλειπε, αλλά ο πατέρας ήταν στο σπίτι. Στο βίντεο φαίνεται πως το κορίτσι που ονομάζεται Alyssa, ακούει θόρυβο και ομιλία από το δωμάτιο και πάει να δει τι συμβαίνει. Το βίντεο δείχνει την Alyssa να στέκεται νευρική στο δωμάτιο ενώ ακούγεται ένα τραγούδι από το θρίλερ Insidious.

«Ποιος είναι;» ρωτάει το κορίτσι. «Είμαι ο καλύτερος σου φίλος. Ο Άγιος Βασίλης. Δεν θες να γίνουμε φίλοι;», λέει η φωνή στην κάμερα. Σύμφωνα με το CNN η φωνή συνέχιζε να μιλά στο κορίτσι και ακούγεται να του λέει να καταστρέψει το δωμάτιό του και να σπάσει την τηλεόραση. Η μικρή ρωτά ξανά και ξανά τον άγνωστο «ποιος είσαι;» και τελικά φεύγει από το δωμάτιο, πηγαίνει στον πατέρα της και του λέει πως κάτι περίεργο συμβαίνει στο δωμάτιο.

Η μητέρα δήλωσε σοκαρισμένη στην Washington Post και λέει πως στην προσπάθειά της να προστατέψει την κόρη της, την έθεσε σε νέο κίνδυνο. Αρκετοί χρήστες του Ring σε εθνικό επίπεδο έχουν αναφέρει ότι τα συστήματά τους παραβιάστηκαν από χάκερ που τους παρενόχλησαν μέσω της αμφίδρομης λειτουργίας της ομιλίας. 

Σε μια δήλωση της η εταιρία δήλωσε ότι ο χάκερ δεν είχε πρόσβαση μέσω παραβίασης δεδομένων ή προβλήματος της ασφάλειας του Ring, αλλά πως πιθανώς εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη ασφάλεια του λογαριασμού της οικογένειας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι χρήστες χρησιμοποιούν συχνά το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για διάφορους λογαριασμούς και συνδρομές τους και αυτό σημαίνει πως έτσι αφήνουν εκτεθειμένες και τις συσκευές τους.

 

Πηγή: 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα