Το Οντάριο επενδύει 2,5 εκ. $ σε ειδικό βραχιόλι για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης!

Ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού επαφών θα φέρουν οι πολίτες στο Οντάριο του Καναδά στη δουλειά, στο σχολείο, στα ιδρύματα κ.α. Το Οντάριο επενδύει 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία μηχανισμού ανίχνευσης που θα την φέρει ο πολίτης και που θα ηχεί ή θα κάνει δόνηση εάν οι άνθρωποι δεν απέχουν έξι μέτρα τηρώντας την επιβαλλόμενη από υγειονομικά μέτρα κοινωνική απόσταση…

Η κυβέρνηση του Οντάριο επενδύει 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία φορητού μηχανισμού εντοπισμού επαφών που θα ειδοποιεί τους πολιτες εάν αυτοί ίσως έχουν εκτεθεί στον COVID-19 στο χώρο εργασίας και θα ηχεί ή θα δονεί εάν βρίσκονται σε απόσταση έξι μέτρων από άλλο άτομο.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Πέμπτη, η κυβέρνηση δήλωσε ότι παρέχει στην Facedrive Inc., μια εταιρεία τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2016, τη χρηματοδότηση μέσω του Fonds Ontario Together..

Τα χρήματα θα διατεθούν για την ανάπτυξη του TraceSCAN – μιας φορητής τεχνολογίας ανίχνευσης για άτομα που εργάζονται ή ξοδεύουν χρόνο σε εγκαταστάσεις όπου η χρήση smartphone – και επομένως η πρόσβαση στην εφαρμογή Ειδοποίησης COVID – είναι περιορισμένη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μέρη όπως αεροπορικές εταιρείες, σχολεία, εργοτάξια και γηροκομεία.

Η Facedrive Inc. προβλέπει την κατασκευή περίπου 150.000 συσκευών και τη δημιουργία 68 νέες δουλειές στην επαρχία ως αποτέλεσμα αυτής της σύμβασης, δήλωσε η κυβέρνηση του Οντάριο στο δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με την επαρχία, η τεχνολογία θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την έκθεση του προσωπικού χωρίς τη χρήση πληροφοριών GPS.

«Οι εργαζόμενοι απλά φορούν τη συσκευή και η φορητή τεχνολογία θα επικοινωνεί με άλλους σ’ ένα περιβάλλον εργασίας», δήλωσε η ανακοίνωση. «Αν κάποιος στους χώρους εργασίας εκπέμψει θετικός στο COVID-19, οι υπάλληλοι ΥΕ ή Υγείας και Ασφάλειας μπορούν να συνδεθούν στον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου αναφορών και να δουν με ποιους έχουν έρθει σε επαφή και το επίπεδο κινδύνου τους, και μετά να στείλουν μια ειδοποίηση έκθεσης. Η παρακολούθηση επαφών θα γίνει απλή με την καταγραφή όλων των επαφών εγγύτητας.

Η συσκευή θα εκπέμπει επίσης ήχο ή δόνηση σε χρήστες που απέχουν λιγότερο από έξι πόδια.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Vic Fedeli δήλωσε ότι «η υποστήριξη του υπουργείου έχει ως στόχο να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση του προϊόντος και αυτό να εισέλθει στην αγορά», πράγμα που σημαίνει ότι εναπόκειται σε κάθε μεμονωμένη εταιρεία ή σχολικό συμβούλιο να καθορίσει εάν θα αγοράσει το προϊόν για χρήση.

 

Η εφαρμογή, ωστόσο, εξαρτάται από τους κατοίκους που θεωρούν θετικό ότι το COVID-19 εισάγει έναν κωδικό που τους παρέχεται από αξιωματούχους δημόσιας υγείας. Τον Οκτώβριο, η CTV News σημείωσε ότι ορισμένοι Καναδοί δεν έλαβαν ποτέ ένα “one-time key” για να εισαγάγουν τα αποτελέσματα των test τους στην εφαρμογή.

Μετανθρωπισμός, οι σκλάβοι στα ηλεκτρονικά δεσμά τους, ψηφιακές μαριονέτες όπου τα άυλα νήματα της τεχνολογίας θα τους κουνούν σαν άβουλα ανδρείκελα. Ψηφιακός ολοκληρωτισμός, ψηφιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης…

Πηγή