Οι επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την LGBT κοινότητα έχουν καλύτερες επιδόσεις στο χρηματιστήριο κατά την Credit Suisse

Από τον Steve Goldstein

Οι πιο ανεκτικές εταιρείες ως προς την διαφορετική σεξουαλικότητα και την έμφυλη ταυτότητα έχουν επίσης δει μία θεματική άνοδο στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με μια ανάλυση από την Credit Suisse.

Η τράπεζα επενδύσεων έφτιαξε μια λίστα την οποία ονομάζει LGBT-350. Εκεί περιλαμβάνονται σε κορυφαίες έρευνες εταιρείες με είτε ανοιχτά λεσβίες, ομοφυλόφιλα, αμφιφυλόφιλα, διεμφυλικά ανώτατα στελέχη και/ή άτομα που έχουν χαρακτηριστεί  ως φιλικοί και ανεκτικοί εργοδότες προς τους εργαζόμενους που ανήκουν στην  LGBT+ κοινότητα ,

Οι πέντε κορυφαίες εταιρείες είναι οι ίδιες με τους γίγαντες τεχνολογίας στον δείκτη αγοράς (S&P 500)- η Apple (AAPL), η Microsoft (MSFT) και η Alphabet (GOOGL), ο διαδικτυακός πωλητής λιανικής Amazon.com (AMZN) και η εταιρεία κοινωνικών μέσων Facebook (FB). Η λίστα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ, με τις ασιατικές εταιρείες να αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% του δείκτη της.

Η ομάδα Credit Suisse έβαλε τη λίστα των κορυφαίων φιλικών προς την LGBT + κοινότητα εταιρειών έναντι του παγκόσμιου δείκτη MSCI All Country χωρίς αυτά τα στοιχεία. Η Credit Suisse έκανε προσαρμογές επίσης ανά τομέα. Αυτό που βρήκε ήταν μια απόδοση, από τις αρχές του 2010, 9,1% ετησίως, μια υπεραπόδοση 378 μονάδων βάσης ετησίως.

Η Credit Suisse τόνισε ότι δεν βρήκε ότι η φιλικότητα των LGBT είναι η αιτία αυτών των κερδών. Ωστόσο, οι αναλυτές – Eugene Klerk, Bahar Sezer Longworth και Richard Kersley – επισημαίνουν ότι τα οφέλη περιλαμβάνουν την ικανότητα προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων καθώς και προσέλκυσης πελατών LGBT.

Αναφέροντας δεδομένα από την Gallup, περίπου το 8% των αμερικανικών που έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 1996 (γενιά των millennials)  αυτοπροσδιορίζονται ως LGBT +. Εάν το 5% έως 10% του πληθυσμού είναι LGBT+, αυτό θα έκανε την ομάδα παγκοσμίως  νούμερο τρία ή τέσσερα στην οικονομία.

Η ανάλυση της Credit Suisse ήρθε την ίδια ημέρα που ο Nasdaq (NDAQ) πρότεινε νέους κανόνες καταχώρισης. Οι κανόνες θα απαιτούσαν από τις περισσότερες εταιρείες που είναι καταχωρημένες στο Nasdaq να έχουν ή να εξηγούν γιατί δεν έχουν, τουλάχιστον δύο διαφορετικούς διευθυντές, συμπεριλαμβανομένου ενός που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και ενός που αυτοπροσδιορίζεται ως μειονότητα  που δεν εκπροσωπείται επαρκώς ή LGBTQ +.

 

ΠΗΓΗ