Κατηγορίες εναντίον του ΝΑΤΟ για προστασία των μελών του UCK

«Μέλος της Bundestag: Το ΝΑΤΟ προστατεύει τους εγκληματίες του UCK»

Μιτρόβιτσα Κοσόβου.

Η Τουρκάλα βουλευτής Σεβίμ Ντάγντελεν (Sevim Dağdelen), σκληρή επικριτής του Ερντογάν,  στο γερμανικό Bundestag προέβη σε κατηγορίες εναντίον του πρώην ‘Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου’- UCK και των ηγετών του, αλλά και εναντίον του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι «παραβίασε το διεθνές δίκαιο υποστηρίζοντας εγκληματίες του UCK».

Έγραψε στο Facebook ότι η δουλειά του δικαστηρίου της Χάγης είναι τώρα «να διασφαλίσει την ασφάλεια των δυνητικών μαρτύρων, έτσι ώστε να μην εκφοβίζονται ούτε να σκοτωθούν, όπως συνέβη με τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου και τον διοικητή του UCK, Ραμούς Χαραντινάι», ανέφερε η ‘Reporteri’ της  Πρίστινα.

«Η επιβεβαίωση των κατηγοριών εναντίον του (Χασίμ) Θάτσι αποτελεί επίσης πλήγμα για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, η οποία υπερασπίζεται τον εγκληματία όλα αυτά τα χρόνια, δεδομένου ότι γνώριζε ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND επισήμανε στον διοικητή του UCK το 2005 ως σύνδεσμο μεταξύ οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικής. , καθώς και η γενική εισαγγελέας του δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα ντελ Πόντε, η οποία ανακάλυψε το λαθρεμπόριο οργάνων το 2008», έγραψε η Ντάγντελεν.

 Κατηγόρησε, επίσης, το ΝΑΤΟ, καθώς και τους πρώην ηγέτες των κορυφαίων μελών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας, Μπιλ Κλίντον, Τόνι Μπλερ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ανέφερε το Kosovo Online.

Глас Српске

The Hellenic Information Team

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα