Η κ. ΑΡΒΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ

ARBELER

Στον Ant1 και το Γιώργο Παπαδάκη μίλησε σήμερα το πρωί η Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας της Σορβόνης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η οποία έδωσε ένα «ηχηρό» χαστούκι στις δήθεν επιστημονικές βάσεις της Μαρίας Ρεπούση περί «αναθεωρήσεως της ιστορίας».

«Άλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αρβελέρ για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, ενώ, όταν ερωτήθηκε αν εκτιμά ότι η Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της ως καθηγήτρια ιστορίας και πολιτικού, απάντησε καταφατικά.

Παράλληλα, η κ. Αρβελέρ αναφέρθηκε στην ανάγκη προτύπων για την ελληνική νεολαία. «Αν από κάτι υποφέρει η ελληνική νεολαία, είναι ότι δεν υπάρχει το πρότυπο ήρωα.  Ποιός είναι ήρωας; Οι τραγουδιστές, οι ηθοποιοί και οι ποδοσφαιριστές; Άνθρωποι, που νομίζουν οι άλλοι ότι βγάζουν πολλά χρήματα. Είσαι αυτό που έχεις, όχι αυτό που κάνεις και αυτό που είσαι. Έτσι είμαστε εκτός ηθικής πραγματικότητας… Πώς μπορούμε να πούμε στα παιδιά «Κάνε όπως ο τάδε…»; Κοίταξε πόσο καλός είναι αυτός ή ο άλλος!» είπε η γνωστή βυζαντινολόγος.

 

http://www.tet-a-tet.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%C2%AB%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%C2%BB-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%81-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7